luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Încă un proiect de digitalizare câștigat de Primărie Arad. De data aceasta, pentru DAS, Evidența Persoanelor și alte instituții subordonate

  de Raluca Medeleanu | 19 aprilie 2022, 1:26 PM | Administraţie

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  După ce la începutul acestui an Primăria a anunțat ducerea la bun sfârșit a proiectului ce prevedea digitalizarea serviciilor din cadrul Primăriei (prin care se pot obține online autorizații, avize etc.), acum Călin Bibarț a anunțat că municipalitatea a câștigat un nou proiect care este practic o continuare a primului, de data aceasta urmând ca digitalizarea să se extindă la intituțiile subordonate, precum Direcția de Asistență Socială, Poliția Locală, Evidența Persoanelor ș.a.

  Proiectul actual a fost câștigat de Primărie în cadrul Programului Operational Capacitate Administrativă și se ridică la 2.087.022 lei, perioada avută la dispoziție pentru implementarea lui fiind de 16 luni. În perioada următoare, urmează astfel să se facă demersurile pentru începerea unei licitații publice pentru desemnarea unei firme care să asigure serviciile de software (la primul proiect de digitalizare a Primăriei, câștigătoare a fost firma SORBIS, care a semant contractul în 8 iunie 2021).

  După cum a explicat un funcționar în cadrul conferinței de presă susținută astăzi în Sala Ferdinand a Primăriei, în primă fază, peste 2 sau 3 luni urmează să se facă partea de consultanță, inclusiv un audit, după care abia pe la sfârșitul anului va fi pornită licitația pe SEAP.

  Primarul a spus că după ce se va realiza această legătură digitală între Primărie și instituțiile subordonate (Direcția de Asistență Socială etc.), și-ar dori pe viitor să reușească să facă legături similare cu alte instituții ale statului, cum sunt Prefectura ori APIA, însă asta doar dacă și instituțiile respective vor începe demersuri în acest sens. Deocamdată, prin implementarea celor două proiecte (cel finalizat în iarnă și cel care începe acum), Primăria este pregătită și pentru a realiza aceste „punți electronice” interinstituționale pe viitor.

  Digitalizarea serviciilor și instituțiilor subordonate Primăriei va face practic mult mai ușoară experiența cetățeanului, va scurta pașii pe care aceștia trebuie să-i facă pentru a obține diferite documente și va scurta timpul necesar obținerii lor.

   

  • Citește și: Primăria are site nou și a îmbunătățit partea de digitalizare a instituției – Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.