Încă un pas pentru exproprierea terenurilor de pe raza viitorului drum de legătură A1 Arad – Timișoara – DN 69

  de Raluca Medeleanu | 5 ianuarie 2021, 12:01 PM | Administraţie | Recomandările editorilor | Regional

  0

  Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunță că a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea Guvernului privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Drum de legătură Autostrada A1 Arad – Timişoara – DN 69”.

  Drumul de legătură cuprinde o porțiune de 10 km și se întinde de la intersecția DN 69 cu Sânandrei, spre Arad (DN 69) apoi către Giarmata, la urcarea pe autostradă, iar lucrările ar urma să dureze 18 luni, urmând să includă două poduri, șase pasaje și trei noduri rutiere. Exproprierea vizează circa 270 de terenuri.

  „Se aprobă declanșarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național Drum de legătură Autostrada A1 Arad-Timișoara-DN 69, situate pe amplasamentul prevăzut la art. 1, aflate pe raza localităților Timișoara, Sânandrei, Giarmata și Pișchia din județul Timiș, expropriator fiind statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A.
  Se aprobă lista cuprinzând imobilele proprietate privată supuse exproprierii, situate pe raza localităților Timișoara, Sânandrei, Giarmata și Pișchia din județul Timiș, proprietarii sau deținătorii acestora, precum și sumele individuale aferente despăgubirilor, prevăzută în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre”
  , se arată în Hotărârea 1128 30/12/2020.

  Sumele individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată, situate pe amplasamentul respectiv sunt în cuantum total de 8.459.000 lei și sunt alocate de la bugetul de stat. Banii vor fi virați de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la dispoziția proprietarilor de imobile proprietate privată care constituie coridorul de expropriere.

  În paralel cu această Hotărâre, la DRDP Timișoara este în derulare procedura de achiziții publice pentru servicii de cadastru pentru întocmirea documentației de dezmembrare a terenurilor supuse exproprierii. Două oferte au fost depuse până la termenul limită, luna trecută, iar acum este etapa de evaluare.

  „După Hotărârea de Guvern, se va emite decizia de expropriere, care este cu titlu executoriu. Practic, va fi momentul în care terenurile vor trece în proprietatea statului. Vom semna în curând și contractul pentru serviciile de cadastrare”, a menționat directorul regional DRDP Timișoara, Horațiu Simion.

  Pentru proiectarea și execuția celor 10,25 km de drum nou de legătură cu autostrada A1 a fost depusă o singură ofertă, aceasta fiind în evaluare la CNAIR.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.