Inaugurarea noului stadion din Craiova s-a amânat pe anul viitor

  de - | 26 July 2016, 11:57 AM | Naţional

  0

  Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova nu va fi gata anul acesta, așa cum au anunțat oficialii locali, anunță Gazeta de Sud.

  Compania Națională de Investiții (CNI), principalul finanțator al lucrărilor, a precizat pentru GdS că firmele care au câștigat licitația de construire a noii arene au solicitat decalarea termenului final de execuție până în luna februarie 2017, din cauza condițiilor meteo nefavorabile din ianuarie 2016.

  Gazeta de Sud scria acum trei săptămâni că, în ciuda faptului că șantierul este în mare întârziere față de graficul de execuție din caietul de sarcini, oficialii primăriei continuau să susțină că totul este în parametri și că doar gazonul nu va fi gata la timp, deoarece are nevoie de două luni pentru a se prinde.

  În realitate, nu gazonul este problema, ci lucrările întârziate, scriu jurnaliștii. Potrivit unei informări trimise la solicitarea GdS, CNI spune că la sfârșitul lunii iunie gradul de realizare este de 35%, iar cel de decontare a plăților către constructori de 20%.

  Termenul final de execuție a proiectului este 21 noiembrie 2016, ceea ce însemna că asocierea de firme condusă de firma sibiană CON-A, care a câștigat licitația organizată de CNI, trebuia să lucreze în cinci luni de două ori mai mult decât lucrase în nouă luni.

  Citiți mai multe pe Gazeta de Sud

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.