joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Fără echipamente medicale și mobilier, Spitalul de Oncologie a fost inaugurat în prezența ministrului Cătălin Predoiu (Video)

  de Mihai Todoca | 29 noiembrie 2023, 2:43 PM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

  10

  După o investiție de peste 3 milioane de euro, Spitalul de Oncologie a fost inaugurat vineri, 29 noiembrie, în prezența oficilităților locale, dar și a ministrului de Interne Cătălin Predoiu. Inaugurarea ne-a arătat însă un spital aproape gol.

  Necesitatea unei clădiri pentru pacienții bolnavi de cancer a fost una presantă, mai ales din cauza numărului mare de bolnavi care suferă de această maladie, județul Arad ocupând unul din locurile fruntașe pe plan național.

  Spitalul de Oncologie, situat pe strada Vicențiu Babeș, va deservi peste 14 mii de pacienți, unitatea spitalicească urmând a avea 45 de paturi pentru internările de lungă durată și 5 paturi pentru internările de o zi.

  Prezent la inaugurare, ministrul Predoiu a declarat că : „O comunitate se exprimă, se arată lumii în multe feluri. În felul în care-și organizează administrația, în felul în care-și dezvoltă economia, învățământul, educația, dar foarte important este și modalitatea în care își tratează semenii aflați în suferință. Felul în care comunitatea acordă atenție acestora, prin vorbă sau faptă. Iar acest eveniment de inaugurare a unui spital, fără îndoială de nivel european, sub aspectul organizării și dotării mobiliare, dar și a echipamentelor medicale cu care va fi dotat”.

  Președintele CJA, Iustin Cionca a amintit și alte spitale construite în ultimii ani la Arad, și vorbim despre spitalul TBC din Grădiște, un spital care și-a dat proba de foc în perioada pandemiei, și cel inaugurat tot anul acesta, fiind vorba de Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș.

  398435671 366240955778289 7324148643057922356 n

  Inaugurat, dar fără mobilier complet, fără echipamente

  Puțin forțată inaugurarea, în opinia noastră, având în vedere că majoritatea saloanelor nu erau mobilate, iar de echipamente nici nu poate fi vorba.

  Cu toate acestea, din ce am reușit să aflăm, secția de Oncologie din cadrul Spitalului Județean Arad ar urma să se mute în „casă nouă” undeva la sfârșitul lunii februarie.

  Citește și: Absența președintelui Ciucă, mușchii lui Falcă, zâmbetele lui Predoiu și colanții lui… Nureyev · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Recidiva lui Cionca după ce a tăiat panglica pt nimic la viitoarea canalizare din Livada acum inaugurează spitalul fără paturi.
   Simțul ridicolului e străin pt el să îi explic pe limba lui ce a inaugurat el azi e ca și cum ospătarul ar servi un platou gol sau ar turna în pahar dintr-o sticlă goală.
   Arădenii au memorie scurtă Vivat Cioncus!

   +27 voturi
   +1
   -1
  2. Înțeleg dispariția curentului industrial în arta și apariția trendului minimalist ,dar să inaugurezi ceva chiar inexistent în interior e totuși e peste limita înțelegerii. Poate la fel cum pacienții își mai cumpăra medicamente poate se implementează procedură venitului cu patul de acasă precum și a cazarmamentului aferent.Mai ales acum în vremuri de criză financiară cind trebuie să achitam 52 milioane de ceva conținut în fiola.

   +12 voturi
   +1
   -1
  3. Tot așa au inaugurat și secția spitalului militar (fosta policlinică CFR), nefuncțională total. Iar la Județean tot construiesc, tot cumpără și se laudă cu dotări de care nu beneficiază nimeni, dar dau bine la imagine. Festivisme ieftine pentru proști – asta-i hrana politicienilor!

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.