În vestul țării crește instabilitatea vremii: vin ploi torențiale și vânt intens

  de Special Arad | 14 august 2020, 8:04 AM | Știri Arad

  0

  Meteorologii au anunțat pentru vineri o vreme călduroasă în cea mai mare parte a ţarii, izolat caniculară în extremitatea sudică unde şi indicele temperatura-umezeală (ITU) va atinge şi depaşi uşor pragul critic de 80 de unitaţi.

  Astfel, ANM anunță că cerul va fi variabil, cu unele înnorari şi izolat ploi de scurtă durata, în special la munte, iar spre seară şi în vestul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 35 de grade.

  La munte, pe parcursul zilei, cerul va avea înnorari şi pe arii restrânse se vor semnala ploi de scurtă durata. Noaptea, în masivele vestice şi sud-vestice, înnorarile se vor accentua şi vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial şi intensificări de scurtă durata ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindină, iar cantitaţile de apă vor depaşi 20…25 l/mp. Regimul termic nu va avea variaţii semnificative faţa de intervalul anterior.
  Sâmbătă se răcoreşte uşor şi vremea va fi schimbătoare. Vor fi perioade cu ploi torenţiale şi izolat va cădea grindinã.

  La mare, vremea va fi în general frumoasă şi normală termic. Cerul va fi variabil. Vântul va suflă slab şi moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 27 de grade, iar cele minime de 20-21 de grade.

  Sâmbătă se răcoreşte şi vor fi cel mult 26 de grade pe plajă dar şi în apa mării. Se mai aduna norii, însã condiţiile de ploaie vor fi reduse şi vântul se va înteţi din când în când.

  În țară, sâmbătă, instabilitatea creşte în vest, sud-vest, în centru şi la munte. Pe aici se mai răcoreşte şi vin ploi torenţiale, cu tunete, fulgere şi vânt intens. În celelalte zone avem încă o amiază toridă.

  Duminică, mai rămân câteva averse prin vest, sud-vest şi pe la munte. În rest vremea va fi preponderent frumoasă.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.