În trei localități din județ, copiii învață în continuare doar online. În 22 școli și două grădinițe, se predă conform scenariului galben

  de [email protected] | 15 septembrie 2020, 4:36 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  Imagine cu rol ilustrativ (foto: Asociația Salvați Copiii)

  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a întocmit astăzi o nouă hotărâre actualizată a scenariilor de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ preșcolar și școlar din județ, avizată de către Direcția de Sănătate Publică. Astfel, trei localități – Vărădia de Mureș, Iratoșu și Zădăreni – rămân sub incidența scenariului roșu, asta însemnând că elevii vor fi nevoiți să continue învățarea online, de acasă, până la o nouă actualizare a situației.

  Cele trei școli sunt: Şcoala Gimnazială „Cristian Herbei” din Vărădia de Mureș, Şcoala Gimnazială Iratoșu și Şcoala Gimnazială Zădăreni.

  Inspectoratul Școlar Județean menționează că dintre unitățile școlare care funcționează conform scenariului roșu, se datorează doar într-o singură situație ratei incidenței cumulative COVID-19, o altă situație se datorează lucrărilor de reabilitare care se desfășoară în unitatea școlară, iar în ultima situație stabilirea situației este dată de apariția unui caz depistat pozitiv, directorul instituției.

  În 22 școli și două grădinițe din județ, predarea va continua conform scenariului galben, alterativ, când la școală, când online acasă. Aceste instituții de învățământ sunt următoarele:

  – CLUBUL COPIILOR SEBIŞ
  – GRĂDINIŢA “SAMARITEANUL” NR 2 SEBIS
  – LICEUL “IOAN BUTEANU” GURAHONŢ
  – LICEUL TEHNOLOGIC VINGA
  – LICEUL TEORETIC SEBIŞ
  – ŞCOALA GIMNAZIALĂ “ADAM MULLER GUTTENBRUN” ZĂBRANI
  – ŞCOALA GIMNAZIALĂ “EMIL MONŢIA” ŞICULA
  – ŞCOALA GIMNAZIALĂ “GHEORGHE GROZA” MONEASA
  – ŞCOALA GIMNAZIALĂ “LAZĂR TÂMPA” ALMAŞ
  – ŞCOALA GIMNAZIALĂ “VASILE POP” BOCSIG
  – ŞCOALA GIMNAZIALĂ “VIRGIL IOVĂNAŞ” ŞOFRONEA
  – ŞCOALA GIMNAZIALĂ “ŞTEFAN CICIO-POP” CONOP
  – ŞCOALA GIMNAZIALĂ ”NICOLAE HORGA POPOVICI” SELEUŞ
  – ŞCOALA GIMNAZIALĂ BUTENI
  – ŞCOALA GIMNAZIALĂ BÂRZAVA
  – ŞCOALA GIMNAZIALĂ BÎRSA
  – ŞCOALA GIMNAZIALĂ CĂRAND
  – ŞCOALA GIMNAZIALĂ LIVADA
  – ŞCOALA GIMNAZIALĂ MAILAT
  – ŞCOALA GIMNAZIALĂ PEREGU MARE
  – ŞCOALA GIMNAZIALĂ TAUŢ
  – ŞCOALA GIMNAZIALĂ VÂRFURILE
  – ŞCOALA GIMNAZIALĂ ZĂRAND
  – ŞCOALA PRIMARĂ PEREGU MIC

  Restul școlilor din județ (132 în total) au scenariul verde, copiii putând merge la școală, evident cu respectarea regulilor prevăzute în ordinul Ministerului Educației (distanțarea între elevi de minimum un metru, să poarte mască, în pauze să respecte trasee bine stabilite, iar încăperile să fie dezinfectate și bine aerisite).

  View Fullscreen

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.