duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  În timp ce primește gratuit proprietăți de la Primărie, UVVG își vinde alte proprietăți, pe Olx, la prețuri care însumează milioane de euro

  de Andrei Fuliaș | 23 octombrie 2018, 1:16 PM | Investigaţii | Topic special

  3

  Afaceri de afaceri – asta face Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, cel puțin în ultima vreme, poate pentru a-și salva existența. Au trecut exact patru luni de când Special Arad anunța că Universitatea Vasile Goldiș pregătește o afacere imobiliară în valoare zeci de milioane de euro pentru a-și salva „pielea” și viitorul.

  Ei bine, după „ingineria” imobiliară făcută în vară, atunci când mai multe proprietăți ar fi fost trecute din patrimoniul Universității în patrimoniul Fundației Universitare „Vasile Goldiș” din Arad, acum conducerea instituției își scoate la vânzare mai multe imobile, unele din Municipiul Arad, altele din județ, sperând că va încasa în locul lor niște sume care însumează câteva milioane de euro.

  Și ce este mai interesant este faptul că Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad își vinde o mulțime de proprietăți, în vreme ce primește, de ani de zile, tot felul de „clădiri cu destinație gratuită” de la Primăria Arad, absolut gratuit, pe motiv că este o instituție de utilitate publică.

  Spre exemplu, una dintre proprietățile pe care cei de la UVVG încearcă să o vândă este o clădire de pe strada Unirii, în care momentan își are/avea sediul Facultatea de Științe Umaniste, Politice și Administrative. Clădirea a fost scoasă la vânzare pe Olx, prin intermediul a două agenții imobiliare, iar în schimbul ei se cere suma de 600.000 de euro.

  1 1 6

  Un alt imobil, situat tot în centrul Aradului, pe Bulevardul Revoluției, este scos la vânzare de către Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” la prețul de 450.000 de euro sau la 479.000 de euro. Depinde la ce agenție imobiliară găsești anunțul.

  Mai exact, este vorba despre imobilul situat pe Bulevardul Revoluției la nr. 85.

  4 5 1

  Cum spuneam, cei de la „Goldiș” nu intenționează să vândă doar proprietăți aflate în municipiul Arad, ci și în alte localități din județ.

  Una dintre aceste proprietăți scoase la vânzare este o clădire cu 24 de apartamente și cu spațiii de deservire, construită pe cinci niveluri, aflată în localitatea Săvârșin, cu acces la Drumul Național 7.

  În schimbul acestei proprietăți, UVVG percepe suma de 600.000 de euro.

  2 1

  Și acum vine „bomba”. O clădire cu o suprafață utilă de 2 700 m², care funcționează ca și complex hotelier, în schimbul căreia Universitatea vrea nu mai puțin de 3.000.000 de euro.

  Imobilul este construit pe patru niveluri, la parter existând mai multe încăperi transformate în recepție, birouri, restaurant cu bucătărie, bar, terase și grupuri sanitare, în vreme ce la cele trei etaje superioare se află câte 16 camere/etaj.

  Proprietatea, dacă ne luăm după anunțul de pe Olx, dispune și de o anexă construită pe o suprafață de 450 m², care dispune de spații tehnice și apartamente.

  3

  Și cum spuneam adineauri, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad își scoate la vânzare proprietățile, în vreme ce ani de zile a primit, în folosință sau cu titlul de „gratuit”, o sumedenie de proprietăți aflate în patrimoniul Municipiului Arad.

  Ultima proprietate transmisă în folosință gratuită de către Primăria Municipiului Arad către Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad a fost operată de nici măcar o lună de zile. Este vorba despre un teren cu o suprafață de 4.563 m², situată pe Strada Henri Coandă, la nr. 31. Pe acest teren sunt edificate două corpuri de clădire și un teren de sport și a fost cedat Universității pe o perioadă de 10 ani.

  Untitled 4

  Așadar… nu vă îngroziți încă. Poate săptămâna viitoare…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Fabrica de bani numită Vasile Goldis a produs si inca produce bani seriosi pentru o grămadă de amploaiati (procurori, judecători, avocați, medici, maisti, sefi Primarie, Prefectura, etc..) cam aceiasi care ar trebui să cerceteze putregaiul….asa ca Ardelean & Comp. pot sa transfere liniștiți patrimoniul Fabricii in buzunarele proprii. Trăiască Centenarul….

   +16 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.