În primele 12 ore, 164 de apeluri la Rețeaua Solidarității din Arad

  de Special Arad | 24 martie 2020, 2:57 PM | Coronavirus | Știri Arad

  0

  Comunicat. 164 de apeluri telefonice au fost primite în primele 12 ore de funcționare a Rețelei Solidarității Arădene! Dintre acestea 82 au venit la Direcția de Asistență Socială din municipiul Arad (tel. 0787/806.562), 68 la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, din județ (0257-983, 0733-889.812), 14 apeluri la numărul direct pus la dispoziție de Consiliul Județean Arad (0749/251.535).

  De luni dimineață operatorii preiau solicitările telefonice la #rețeaua_solidarității.

  Sunt centralizate nevoile celor izolați la domiciliu sau ale vârstnicilor aflați în imposibilitatea de a-și procura strictul necesar. iar împreună cu reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale, asistenții sociali le pregătesc pachete cu alimente și articole de curățenie.

  La DGASPC Arad operatorii lucrează în schimburi, iar directorul general Erika Stark a pus la dispoziția apelanților și un psiholog care oferă consultații telefonice. La DAS Arad numărul operatorilor alocați în prima zi a fost dublat, ajungându-se la opt.

  Fiecare apel este înregistrat, cele relatate sunt verificate, iar kit-urile cu alimente și alte articole de igienă vor fi direcționate săptămânal spre beneficiarii care au nevoie de ajutor pentru a rămâne în izolare și a respecta condițiile impuse de autorități în starea de urgență.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.