În premieră pentru România, Compania Verbiță introduce taxi-urile electrice în Arad!

  de Mihai Todoca | 25 ianuarie 2017, 6:33 PM | Auto | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Sub deviza „Calitate în serviciile oferite. Copiii noști ne vor mulțumi!” , compania SC Verbiță SRL a finalizat procedurile pentru introducerea în parcul auto și în circuitul de taxi al primelor autoturisme 100% electrice din țara noastră. Compania a achiziționat 5 autoturisme Renault Kangoo ZE Electric care vor fi introduse ca și taxiuri, acest lucru fiind o premieră pentru țara noastră. În cadrul conferinței de presă susținută de către Gabriel Grizak, director al Companiei de Taxi Verbiță, s-au discutat beneficiile introducerii unor astfel de autoturisme, cât și investițiile pe care le-au făcut în achiziționarea autoturismelor. 

  Pe lângă impactul pozitiv pe care autoturismele îl au asupra mediului înconjurător, având în vedere că emisiile sunt zero, „această investiție care ajunge la aproximativ 33 000 de euro a reușit să pună Aradul pe primul loc în lupta împotriva poluării excesive din cauza noxelor emise”.

  Anul trecut, în presa națională au mai apărut companii de taximetre, din București și Timișoara, care și-au exprimat dorința de a achiziționa mașini electrice și de a le introduce în circuit însă acestea au rămas doar la stadiul de intenție.

  Verbiță a făcut pasul mai departe

  „Ne gândim în  primul rând la calitatea mediului, deoarece am observat o creștere în numărul mașinilor deținute de arădeni și credem că trebuie făcut ceva în acest sens.”

  „Un pas mic” spun ei.  Și totuși mare, spunem noi deoarece este prima companie care a trecut de intenția de a face o asemenea investiție, materializând-o prin aceste 5 autovehicule și care are ca scop final înlocuirea a 50 % din parcul auto al taximetrelor dintr-un număr total de 207 unități.  Un lucru pe care nu l-a reușit nici Timișoara și nici București.

  Mai mult decât atât, motivația companiei ține de calitatea mediului înconjurător și nu urmărește amortizarea investiției într-un timp prestabilit, cauză pentru care nici nu au efectuat un asemenea calcul.

  Mașinile au o autonomie de 180 de km, dispun de toate dotările iar bateriile lor se încarcă în doar 5 ore de la una din cele trei stații de încărcare situate la sediul companiei, una aflându-se la Kaufland în cartierul Vlaicu. Una din cele trei stații situate la sediul companiei poate fi folosită de către orice cetățean, posesor de mașină electrică.

  „Pentru viitorul imediat apropiat avem în plan achiziționarea de stații de alimentare cât și de alte autovehicule. Totodată mecanicii auto vor fi instruiți pentru a putea face reparațiile necesare care vor apărea pe parcurs.”

  Tariful practicat de către aceste mașini electrice rămâne neschimbat și se așteaptă ca acestea să intre în circuit chiar de luni.

  Nu putem decât să salutăm o asemenea inițiativă.

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.