duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  În operațiunea-mamut a procurorilor DIICOT a fost ridicat și Adrian Purcariu zis „Blondu”, fost „partener de afaceri” cu Uțu Rohozneanu!

  de Mihai Todoca | 12 noiembrie 2020, 10:46 AM | Știri Arad

  0

  (foto: aradon.ro)

  Într-una din cele mai ample operațiuni orchestrate de procurorii DIICOT cu descinderi la aproape 400 de adrese, la audieri au fost duși sute de suspecți în mai multe dosare ce vizau infracțiuni de trafic uman, trafic de droguri, contrabandă cu țigări, șantaj și fraude informatice.

  La Arad au fost șapte mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite că, în perioada 2019-2020, ar fi efectuat mai multe transporturi clandestine de migranți, peste frontiera de stat a României cu Ungaria, având ca destinație finală Germania și Austria.

  Citește și : S-a lăsat cu rețineri, în urma perchezițiilor de la Arad. Un grup infracțional a cărui „business” era să treacă ilegal migranți peste graniță

  Printre cei săltați de mascați s-a aflat și un colaborator al cunoscutului Uțu Rohozneanu, Adrian Purcariu zis „Blondu” care a mai avut probleme cu legea, în trecut ajungând să fie și încarcerat pentru fraude electronice și pentru furturi din bancomate. Adrian Purcariu avea gruparea lui, care se mai alia cu cea a lui Uțu Rohozneanu, iar în vara anului 2018 a fost „reținut și arestat în 12.06.2018, când „procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad au efectuat un număr de 8 percheziții domiciliare pe raza judeţului Arad, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în traficul de migranți la nivel sud-est european” .

  IPJ Arad:

  La data de 11 noiembrie 2020, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, desfășoară două acțiuni, pentru destructurarea a două grupări organizate, specializate în infracțiuni informatice și trafic de migranți.

  Astfel, sunt puse în aplicare 6 mandate de aducere privind persoane bănuite că ar fi acționat în mod coordonat, cu scopul de a obține date de identificare ale unor carduri bancare care le permiteau efectuarea de tranzacții online, realizând atacuri informatice asupra unor conturi pe rețele sociale și jocuri de pariuri on-line, prin modificarea datelor de conectare, obținând astfel controlul total asupra acestora.

  Unul dintre membrii grupului infracțional, fost angajat al unei unități hoteliere, este bănuit că ar fi transmis membrilor grupării datele de identificare ale cardurilor bancare ale persoanelor cazate în unitatea respectivă.

  11 persoane ar fi fost vătămate, cauzându-se un prejudiciu de 10.870 de lei.

  De asemenea, polițiștii și procurorii efectuează 2 percheziții domiciliare, în județul Arad și pun în aplicare 7 mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite că, în perioada 2019-2020, ar fi efectuat mai multe transporturi clandestine de migranți, peste frontiera de stat a României cu Ungaria, având ca destinație finală Germania și Austria.

  Pe parcursul anchetei, au fost interceptate 3 grupuri de migranți, formate din 92 de persoane, care provin din state non-UE, în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera de stat a României cu Ungaria, prin zona verde sau ascunși în mijloace de transport.

  În cauză, s-a realizat un schimb permanent de date și informații cu autoritățile judiciare din Germania, Austria și Ungaria, în cadrul cooperării internaționale.

  Activitățile beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

  De asemenea, la acțiune participă jandarmi din cadrul I.J.J. Arad.

  Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.