În doar câteva zile, polițiștii arădeni au prins 244 de șoferi care transportau persoane contra cost (și ilegal)

  de Special Arad | 5 august 2019, 4:06 PM | Știri Arad | Urmăriți

  4

  În perioada 1 – 4 august 2019, în cadrul acțiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, polițiștii au depistat 244 de autovehicule ce efectuau, în mod ilegal, transport contra cost de persoane, fiind dispuse 201 imobilizări de autovehicule folosite de „pirați”.

  Polițiștii au controlat 21.291 de autovehicule și 13 societăți comerciale, fiind constatate 123 de infracțiuni (6 de natură economică, 80 la regimul circulaţiei rutiere și 37 alte feluri).

  De asemenea, au fost aplicate 4.032 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.155 la O.U.G. nr. 195/2002, 371 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 106 la O.U.G nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto şi 2.400 de sancțiuni contravenționale la alte acte normative.

  Totodată, au fost efectuate 7.564 de testări cu etilotestul, fiind reținute 21 de permise de conducere şi retrase 223 de certificate de înmatriculare.

  La nivelul județului nostru, până la această oră au fost depistate 12 autovehicule care efectuau curse ilegale de taxi. În toate cazurile, s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 lei fiecare (conform Legii 38/2003), fiind reținut talonul și numerele de înmatriculare.
  De asemenea, a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehiculele în cauză pentru 6 luni, acestea fiind imobilizate.

  În activități, alături de polițiști rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalității economice și de la transporturi, au fost angrenați și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

  La nivel naţional, acţiunile pentru combaterea ilegalităților din domeniu continuă.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Felicitari politistilor! 🤣
   Dar acum vin ei sa transporte persoanele sau ce facem? Nu fiecare comuna din judet beneficieaza de transportul in comun. Masuri superficiale in loc de a cauta solutii pentru problema reala. Ne meritam soarta la ce incompetenti am votat.

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Actiunea asta seamana cu imaginile alea cu politisti care sar gardu’ in fata presei! …un comportament de copii de 4 ani care arata musafirilor ce stiu ei sa faca cand se uita cineva la ei!

   Alo Militia!!!
   …aia efectuează transport neautorizat de persoane de cand e lumea si pamantu’ si voi acum iesiti sa ne aratati ca ii prindeti?
   CUI II PASA? NU E TREABA PENTRU CARE SUNTETI PLATITI? PLM TRE’ SA TRIMITETI ACTIUNILE PRIN PRESA?
   IN LOC SA VA LAUDATI NU MAI BINE DEVENITI PROFESIONISTI?
   BRRR!

   PS: …sa stiti ca, colegii vostrii inca dau permise la (cenzurat de redactie) cu 3 clase pe bani si inchid ochii prin trafic daca conducatoru’ auto e femeie “buna”, muiere de primar, var de primar, coleg, fiu de coleg, cocalar sau daca pur si simplu are bani! Tot colegii vostrii se uita-n cruci cand langa sediu’ lor masinile-s parcate pana sub semafor sau pe trotuare…si peste drum tot ciorile vand tigari!
   SE INTAMPLA ACUM! Da’ …sssst! Sa nu mai spuneti la nime’ !

   Totusi bravo si la cat mai multe actiuni din astea “neanuntate” !

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.