sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  În caz că vă era „dor” de plată: Falcă anunță majorarea taxelor și impozitelor

  de Special Arad | 28 septembrie 2015, 7:40 PM | Administraţie

  0

  Primarul Falcă a prezentat în conferința de presă susținută astăzi la Primărie principalele modificări în modul de calcul al taxelor și impozitelor locale pe care le impune Noul Cod Fiscal adoptat prin LEGEA nr. 227/2015.

  Primarul a informat că noile prevederi ale Codului Fiscal cresc impozitele pe proprietate din anul 2016. Impozitele pe clădiri vor crește cu valori între 8-30%, persoanele fizice care dețin imobile nerezidențiale vor plăti pentru acestea o cotă de impozit diferențiată față de clădirile de locuințe, terenul de sub construcții se va impozita iar prin noile formule de calcul vor crește semnificativ impozitele pentru cei care au suprafețe mari de curte sau grădină.

  Alte prevederi din noul Cod Fiscal care intră în vigoare din 2016 se referă la terenurile agricole nelucrate precum și la clădirile și terenurile neglijate din intravilan, pentru care impozitele ar urma să fie de 5 ori mai mari din 2017, dacă proprietarii lor nu iau măsuri anul viitor pentru a remedia situația. Proprietățile clasificate ca “neglijate” care în cursul anului 2016 nu vor intra în reabilitare / întreținere vor fi impozitate din 2017 cu impozite majorate 500%. Primarul Aradului a precizat că urmează stabilirea criteriilor după care se va evalua starea imobilelor și terenurilor intravilane iar pe tot parcursul anului 2016 vor avea loc întâlniri și acțiuni de informare a proprietarilor cu privire la noile reglementări. Municipalitatea acordă scutiri de impozite și de taxe în sprijinul proprietarilor care își reabilitează imobilele.

  Proiectul taxelor și impozitelor locale pentru anul 2016, elaborat pe baza noului Cod Fiscal, poate fi consultat de astăzi pe site-ul www.primariaarad.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.