Update În câte școli din județ merg toți elevii la școală și în câte se desfășoară școala online

  de Raluca Medeleanu | 16 octombrie 2021, 2:56 PM | Educaţie | Știri Arad

  0

  Elevii din circa 300 de unități școlare (grădinițe, școli primare, gimnaziale și licee) își desfășoară la ora actuală activitatea în mod fizic, în sala de clasă. Pe de altă parte, în circa 70 de unități școlare există una sau mai multe clase în care elevii trebuie să învețe online, de acasă, întrucât au fost depistate cazuri de coronavirus în clasă.

  Reamintim că pentru aceștia există posibilitatea ca în ziua a opta din totalul de cele 14 zile în care trebuie să stea acasă (de la depistarea cazului pozitiv), să poată veni la școală pentru a face un test gratuit la cabinetul medical școlar, iar dacă rezultatul este negativ, pot reveni următoarea zi la ore. Testarea este opțională, pentru elevii minori fiind nevoie  de acordul părinților, iar pentru cei majori de acordul lor propriu.

  Mai jos vă prezentăm modul în care se desfășoară orele în toate unitățile de învățământ din județul Arad, așa cum se prezenta situația la ultima raportare, în 15 octimbrie. Tabelul a fost întocmit de Inspectoratul Școlar Județean Arad. Puteți folosi butoanele „+” și  „-” pentru a vedea mai bine cele stipulate în tabel.

  View Fullscreen

  Update

  Inspectoratul Școlar aduce date exacte referitoare la starea de fapt impusă de contextul pandemic, la nivelul unităților de învățământ din municipiul și județul Arad, din cauza apariției unor cazuri pozitive în rândul peșcolarilor/elevilor, există următoarea situație:

  – În 349 de unități de învâțământ, cuprinzând un număr de 48418 preșcolari și elevi, activitatea se desfășoară cu prezență fizică;
  – În 69 de unități de învățământ există cel puțin o formațiune care să aibă activitatea cu prezență fizică suspendată din cauza cazurilor confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la elevi/copii(660 cazuri),
  – în 9 unități de învățământ activitatea cu prezența fizică este suspendată la nivelul întregii unități de învățământ deoarece peste 50% din totalul grupelor/claselor din unitatea de învățământ respectivă are activitatea suspendată din cauza cazurilor confirmate cu virusul SARS-CoV-2;
  – în 6 unități de învățământ activitatea cu prezența fizică este suspendată la nivelul întregii unități de învățământ conform prevederilor art. 6, alin 3 din Ordinul comun al MINISTERULUI EDUCAȚIEI Nr. 5338 din 1 octombrie 2021 și al MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII Nr. 1082 din 1 octombrie 2021.

  – Un număr de 12193 preșcolari/elevi, care provin din cele 246 de formațiuni care au activitatea cu prezență fizică suspendată și din cele 15 unități de învățământ în care activitatea cu prezența fizică este suspendată la nivelul întregii unități de învățământ, își desfășoară cursurile online.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.