marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  În cadrul Ședinței Festive de Zilele Aradului, 22 personalități au primit titluri și distincții

  de Raluca Medeleanu | 20 august 2021, 6:41 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Așa cum ne-a obișnuit anual, Primăria municipiului Arad a oferit titluri și distincții arădenilor de excepție, în cadrul unui eveniment organizat în sala de spectacole a Filarmonicii Arad, o ședință festivă a Consiliului Local Municipal, care a avut lor vineri la orele amiezii. Au fost acordate în total douăzeci și două de distincții: trei titluri de „Cetăţean de Onoare”, opt titluri „Pro Urbe”, opt „Titluri de Excelenţă”, respectiv trei „Diplome de Onoare”.

  „Întotdeauna de zilele orașului îi onorăm pe aceia dintre noi care au făcut și fac cinste urbei noastre. Evident, trebuie subliniat faptul că în spatele fiecărei cariere, a fiecărui succes sau renume câștigat, este multă muncă, determinare de a oferi ceva special, deosebit semenilor și comunității (…). Aradul a fost mereu un loc care a dat mereu oameni care au facut din orașul nostru o emblemă a perfomanței. Îi felicit pe toți!”, a spus primarul Călin Bibarț în deschiderea ședinței festive.

  Titlul de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Arad” a fost acordat profesorului universitar dr. Dumitru Șerban, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România – filiala Arad, în semn de apreciere pentru întreaga activitate artistică prin care a promovat Aradul atât la nivel național cât și internațional. Același titlu a fost oferit și lui Vasile Dan, poet, eseist, critic literar care este redactor-șef fondator al revistei culturale „Arca” și maestrului dirijor dr. Dorin Frandeș, în semn de recunoaștere a carierei muzicale de excepție.

  Titlul „Pro Urbe” a fost oferit creatoarei de modă Vali Cioban care, prin brandul său „Chic”, a contribuit la promovarea imaginii Aradului pe plan național și internațional și care anul acesta a împlinit 30 de ani de activitate, arbitrului Ovidiu Hațegan, în semn de apreciere pentru întreaga activitate sportivă prin care și-a adus aportul la sporirea vizibilității municipiului Arad pe plan național și internațional. Cu același titlu a fost distinsă și Aniela Mladin, pentru implicarea activă în acțiuni de voluntariat, medicul primar pneumolog dr. Dana Olar, directorul de îngrijiri medicale în cadrul SCJU Arad, Otilia Emilia Popa, medicul primar, dr. Oana Lucia Amza, dr. Luminița Pilat, biochimist în cadrul laboratorului SCJUA Arad și nu în ultimul rând pentru implicarea deosebită în combaterea pandemiei de Covid-19, medicul primar chirurg dr. Gigi Adrian Aiordăchioae.

  Titluri de Excelenţă au primit mai multe personalități, din diferite domenii de activitate, dintre care amintim în domeniul „Literatură” pe poetul Ioan Matiuț (redactor șef al editurii Mirador), în „Învățământ” pe profesoara Doina Stoica (director al Liceului Tehnologic „Francisc Neuman”), inspectorul școlar general adjunct Nicolae Pellegrini, profesorul Dan Rotariu, profesoara Diana Duca (director al Colegiului Național „Vasile Goldiș”), în domeniul „Arte Vizuale” artista Sofia Klemenco, artista Corina Ana Stoica, respectiv în domeniul „Mass Media” doamnei Tünde Emese Puskel.

  Diplome de Onoare au fost înmânate lui Tudor Lile (pentru rezultatele excepționale obținute la Olimpiada Internațională de Chimie ”D.I. Mendeleev”), lui Călin Tămaș (pentru obținerea premiul la etapa Internațională a concursului AcadNet 2021, la Olimpiadei de Informatică Aplicată) și lui Rau Andrei Florea (pentru obținerea premiului al II-lea la etapa Internațională a concursului AcadNet 2021, în cadrul Olimpiadei de Informatică Aplicată).

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.