joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Important pentru deținătorii actelor multilingve

  de Special Arad | 24 septembrie 2014, 2:09 PM | Știri Arad | Utile

  0

  Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad aduce la cunoştinţă cetăţenilor că potrivit art. 4 din Normele metodologice de punere în aplicare a prevederilor Convenţiei nr. 16 a Comisiei Internaţionale de Stare Civilă referitoare la eliberarea extraselor multilingve ale actelor de stare civilă, semnată la Viena la 8 septembrie 1976, din 25.09.2013, extrasele multilingve ale actelor de stare civilă eliberate de către autorităţile competente ale statelor părţi la această convenţie, altele decât România, sunt recunoscute de către autorităţile şi instituţiile publice române fără traducere, legalizare sau altă formă echivalentă şi se utilizează în aceleaşi condiţii ca şi certificatele de stare civilă.

  Ca atare, persoanele care deţin extrase multilingve ale actelor de stare civilă eliberate de către statele care au aderat la convenţia de la Viena, pot solicita transcrierea acestora în registrele de stare civilă române fără ca acestea să fie traduse, legalizate sau apostilate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.