luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Imaginile din satelit arată cozi la crematoriile din China, după ce guvernul a renunțat la politica „zero Covid“, deși autoritățile susțin că situația este sub control

  de - | 11 ianuarie 2023, 8:20 AM | Internaţional

  0

  Multe case funerare din China sunt copleșite de numărul mare de oameni care vin după ce guvernul a renunțat la politica „zero Covid“, iar numărul de infectări și decese cauzate de aceasta a crescut, reiese din investigația ziarului The Washington Post, citat de Biziday.ro.

  Publicația americană a analizat imaginile din satelit, videoclipurile postate pe rețelele de socializare și declarațiile mai multor persoane și a concluzionat că numărul deceselor este mult mai mare decât cel declarat de guvernul chinez. În Chengdu, o casă funerară a renunțat la serviciile tradiționale de pomenire, acordându-le celor apropiați doar două minute în care să își ia rămas bun de la cei dragi înainte de incinerare, scrie The Washington Post.

  Cu toate acestea, guvernul chinez susține în continuare că mai puțin de 40 de persoane au decedat din 7 decembrie, când a renunțat brusc la politica „zero Covid“.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.