Ilie Poenaru: „Suporterii Aradului sunt incredibili, e un fenomen social”

  de Lucian Dănilă | 29 May 2022, 3:14 PM | Undeva

  0

  Noul antrenor al Bătrânei Doamne, Ilie Poenaru, a vorbit săptămâna trecută despre filozofia sa de antrenor, despre cum a ajuns să semneze cu UTA, dar a făcut anumite referiri și la unii jucători pe care îi va antrena începând din 13 iunie, ziua în care echipa se va reuni pentru a pregăti următorul sezon.

  Acum, la câteva zile după ce a fost instalat oficial ca antrenor, Ilie Poenaru se mai bucură de câteva zile de vacanță, o vacanță activă în care este preocupat de întărirea lotului, dar a fost și invitat la as.ro, în emisiunea moderată de Cătălin Oprișan.

  „Îmi doresc performanță, banii vin după, dă-i încolo. Îmi doresc să fac performanță pentru mine, pentru staff, pentru jucători, pentru tot ce ea ce înseamnă Arad, pentru Bătrâna Doamnă și, în primul rând, pentru suporteri. Aceștia sunt incredibili, minunați, este un fenomen social, e incredibil ce se întâmplă. Acea galerie incredibilă care, chiar în meciul cu Gaz Metan (n.r. meciul câștigat de Gaz Metan la Arad cu 1-0 în luna ianuarie), la 1-0 pentru mine, cânta și încuraja echipa incredibil.

  La acel meci i-am spus lui Dună: „Marine, uite, de așa ceva am avea și noi nevoie, așa aș vrea să ajungem și noi să fim susținuți”. Oamenii merită, e altă educație, diferit de ceea ce se întâmplă în celelalte orașe, altă mentalitate.

  Mă bucur că am ajuns la Arad, le mulțumesc fanilor pentru că mi-au trimis enorm de multe mesaje de susținere, de încurajare. Mi-au garantat că vor fi alături de mine, de staff, de jucători, nu-și doresc decât să vadă o echipă care să joace fotbal, care să se bată pentru orice punct și pentru a face performanță. Asta îmi doresc și eu, în primul rând pentru ei, nu pentru mine, pentru că merită așa ceva”, a spus Poenaru.

  El a recunoscut că va apela și la un mental coach după o experiență trăită pe propria piele în momentele în care antrena pe Academica Clinceni, în liga secundă, și echipa se lupta la promovare.

  „Sunt nebun, eram nebun, în sensul bun. Când eram la Liga a 2-a, mă desfășuram, cu țipete, cu urlete, mă tăvăleam pe jos. Șansa mea a fost că la un meci, nașa mea a venit cu un mental coach cu care lucra ea, care m-a văzut și a întrebat-o: „Mihaela, finul tău, mamă, în ce hal face, a plecat vreodată bătut de aici sau s-a bătut cu careva? Nu știu, i-a răspuns ea, că eu vin rar pe aici”.

  Era un meci la promovare la Clinceni, mă certam cu toți, și cu ai mei de pe bancă, era presiune mare. Mihaela mi-a făcut legătura cu acest mental coach, iar primul lucru pe care mi l-a spus, eu fiind și scorpion, a fost: „Trebuie să-ți dau un echilibru, la modul cum te comporți, nu știu cum mai ești atent la meci!”.

  De aici mi-a deschis un pic capul, lucrez cu el de patru ani, acum, după emisiune, am ședință cu el. L-am avut la Clinceni, a lucrat cu jucătorii, venea de două ori pe săptămână și am avut jucători care lucrau cu el și individual. Și acum sunt jucători care merg la el, Achim, Șut, sunt fotbaliști din Liga 1 care lucrează cu el. Eu sunt cu el de patru ani de zile și mi-a prins foarte bine. Unii zic, ia uită-l și pe ăsta, are mental coach, ce ne trebuie, ne spune cum să batem? Lucrează mult la cap…”, spune Poenaru.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.