joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ilie Poenaru: „Cu ajutorul publicului și al galeriei trebuie să facem orice ca să câștigăm cu Petrolul”

  de Lucian Dănilă | 25 iulie 2022, 9:16 AM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  UTA revine pe Arena Francisc Neuman la primul joc de pe teren propriu din noua stagiune. Adversara grupării arădene va fi Petrolul Ploiești, echipă cu care arădenii s-au luptat pentru promovare în urmă cu doi ani calendaristici.

  În acel sezon, UTA a câștigat de două ori cu 3-0, o dată la Ploiești și o dată la Arad, pe arena Motorul, iar în acel play-off de promovare a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul de pe Motorul disputat fără spectatori. Acum, datele problemei sunt total schimbate, din acel lot de jucători care a obținut promovarea UTA îi mai are pe Iacob, Balauru, Miculescu, Isac și Hrezdac, iar între timp, Petrolul a promovat și ea în prima ligă și are în componență jucători foarte experimentați ca Tamaș, Seto sau Gicu Grozav.

  „Ne așteaptă un meci împotriva unei echipe de tradiție care a reușit – în sfârșit – să revină în prima ligă, iar în prima etapă a făcut o partidă foarte bună contra celor de la Voluntari. Va fi un meci greu, de fapt nu cred că vom avea în acest campionat meciuri ușoare. Petrolul e o echipă bună, bine organizată, care are entuziasm. A luat contact cu prima ligă și am observat în prima etapă multe lucruri bune. Au reușit să îmbine tinerețea cu experiența, au dus jucători buni cu ștate vechi în prima ligă, cu experiență. Chiar dacă au pierdut în urmă cu o săptămână pe final, dintr-un penalty, nu cred că și-au pierdut încrederea. Din contră, au văzut că se poate, că nu e diferență foarte mare și, știind ce e aici, la Arad, ce atmosferă va fi în tribune, vor avea plăcere și entuziasm.

  Dar, ținând cont că noi nu am fost cum trebuie la Pitești și am dezamăgit, avem de luat o revanșă în primul rând față de noi. Jucăm și pe teren propriu, iar cu ajutorul publicului și a galeriei trebuie să facem orice ca să câștigăm acest meci. E clar că lucrurile nu sunt tocmai cum ne dorim, dar, ușor, ușor, de la meci la meci, trebuie să fie o creștere. Dar, în primul rând, eu vreau să văd la această partidă atitudine. Asta m-a deranjat mult pe mine, dar și pe ei pentru că ne-am făcut autocritica, lipsa de atitudine de la Pitești. A fost cel mai grav lucru, putem spune”, a declarat Ilie Poenaru, antrenorul echipei UTA.

  „Nu vreau să căutăm scuze, toți am fost o apă și un pământ la Pitești. Pe undeva, era normal să nu arătăm foarte bine, pentru că eu și staff-ul meu nu ne-am propus să fim în formă maximă la primul meci. Pentru că ne-am creionat totul ca nivelul de formă să nu fie la primul meci, dar, pe de altă parte, trebuie să adunăm puncte. Indiferent de cum suntem, avem calitate, avem echipă bună , un lot foarte echilibrat și am așteptări foarte mari. Sunt jucători pe care mi i-am dorit, sunt cei care au rămas din vechiul lot, sunt jucători cu experiență, buni, care au demonstrat anul trecut. Tocmai de aceea am fost foarte supărat, dar le-am spus și lor să uităm, a fost un prim meci, au fost și alți factori care au influențat, dar nu are rost să îi mai menționăm. O să vin mereu în fața tuturor și o să spun realitatea, fără să caut scuze sau alibiuri. Când greșim trebuie să ne asumăm, suntem bărbați, asta vom face la fiecare meci”, a spus Poenaru referitor la evoluția catastrofală a echipei pe care o antrenează la Pitești.

  „Tamaș e un jucător cu o experiență foarte mare și care joacă bine la vârsta pe care o are. Se organizează bine, dă echilibrul în defensivă. Dar, cei de la Petrolul mai au și alți fotbaliști cu mare experiență și știință a jocului, precum Seto, Cebotaru, Gicu Grozav sau Ivanovski. Acesta din urmă a înscris destul de mult la Dinamo, în general au un ax central destul de bun ce dă un echilibru bun. Cu entuziasmul celorlalți, plus valoarea, pot să pună probleme oricând. Acum e important cum ne prezentăm noi, am mare încredere în băieții mei, avem valoare la echipă, trebuie să o demonstrăm. Față de alte echipe ce joacă în această etapă cu soarele sus, pentru noi e un avantaj că mai scad gradele Celsius până la ora partidei, cu toate că am înțeles că tot vor fi 33-34”, a continuat antrenorul echipei din Arad.

  Referitor la anumite schimbări pe care le-a promis după înfrângerea de la Pitești, Poenaru spune că acestea nu vor fi neapărat în echipă și în evoluția și atitudinea acesteia. Totuși, este foarte probabil ca Florentin Matei să nu mai facă parte din echipa de start, el urmând a fi înlocuit de Cascini. Dar, în ceea ce îi privește pe nou veniții Chindriș, Postolachi și Ademi, se pare că doar ultimul are șanse să evolueze în această seară.

  „Sunt jucători care au venit târziu, pe rând, știți prin câte am trecut. Am reușit să îi aducem cu greu, nu mai contează acum, doar că ei în tot acest timp s-au pregătit singuri, adică cu preparatori fizici, deci nu sunt la un nivel foarte bun de pregătire. Ademi s-a pregătit, vrea foarte mult, e ca și Marko dacă vreți, care a pierdut perioada de cantonamente. El se antrenează în plus față de ceilalți, dar trebuie să avem grijă cum gestionăm situația lui, deoarece poate să fie super antrenat și să intre pe fondul unei stări de oboseală. Apoi, Postolachi a făcut o parte din pregătire cu noi, după care a plecat, iar acum a revenit. Concluzia pentru ambii e că nu sunt la un nivel bun de pregătire, iar Postolachi mai are și o altă problemă. Sperăm să-i vină cartea verde de la Mouscron în timpul zilei de luni. De acolo acum nimeni nu ne dă niciun semn, am mers la FIFA și așteptăm ca forurile abilitate să ne ajute cu cartea verde. Dacă îi va veni cartea verde, va fi în lot, dacă nu…. Ademi sigur va fi în lot cu Petrolul”, a continuat Poenaru.

  Meciul UTA – Petrolul va începe la ora 21.30 și va fi televizat.

  Anterior acestui joc, Suporter Club UTA organizează un miting de protest în Piața Avram Iancu, miting intitulat „Vrem UTA liberă”, un protest îndreptat mai ales împotriva conducerii clubului și a fostului primar Gheorghe Falcă.

  Echipe probabile:

  UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Dobrescu – Batha, Cascini – Miculescu, Ubbink, Otele – Keseru.

  Petrolul: Avram – Meijers, Tamaș, Huja – Pashov, Dumitriu, Seto, Țicu – Bratu, Ivanovski, Grozav.

  Arbitri: Iulian Dima (București) – Mihai Marica (Bistriţa) și Ciprian Danşa (Satu Mare). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Satu Mare)

  Arbitri VAR: Rareș Vidican (Satu Mare), Alexandru Cerei (Cluj).

  Observator FRF: Mircea Salomir (Cluj).

  Observator LPF: Romulus Gabor (Hunedoara).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.