luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Update 3Ieri, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul procurorilor DNA. Avocatul Adelin Vlai, plasat în arestul IPJ Arad

  Titlul inițial (21.06.2017): Cutremur la Medicina Legală! Funcționarul Florin Vlai și avocatul Adelin Vlai, ridicați de procurori

  Știri Arad. În această după-amiază, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au ridicat un funcționar al Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, pe numele său Florin Vlai și pe avocatul Adelin Vlai.

  Din informațiile pe care le avem, aceștia sunt bănuiți că ar fi comis acte de corupție care au avut ca rezultat falsificarea de probe biologice de sânge, care au dus la „achitarea” unor șoferi prinși băuți la volan. Practic, funcționarul ar fi înlocuit probe de sânge, pentru ca acestea să nu intre sub incidența legii penale.

  Totodată, se pare că implicat ar fi și un avocat din Ineu, al cărui nume momentan nu îl știm, și care făcea echipă cu Adelin Vlai. Este vorba de zeci de cazuri în care aceștia ar fi falsificat probele biologice.

  Nu în ultimul rând, putem spune că cei doi, Florin Vlai și Adelin Vlai, sunt frați.

  UPDATE

  Biroul de presă al Direcției Naționale Anticorupție face precizări cu privire la descinderile de la Arad:

  „Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în cursul lunii iunie 2017.

  În cursul zilei de 21 iunie 2017, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 4 locații, situate în județul Arad, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

  În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara.

  Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”

  UPDATE 2 – Judecatorii vor decide azi soarta fratilor Vlai. Cum procedau acestia si ce sume au incasat

  Procurorii Direcției Naționale Anticorupție explică, prin intermediul unui comunicat de presă, cum acționau frații Adelin și Florin Vlai în cazul în care aceștia sunt cercetați. Totodată, procurorii au dispus urmărirea penală și reținerea pentru 24 de ore a avocatului Adelin Vlai, în vreme ce pentru Florin Vlai a fost începută urmărirea penală pentru acuzațiile de fals intelectual și uz de fals.

  Redăm, în continuare, comunicatul emis de Biroul de Presă al DNA:

  „În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 624/VIII/3 din 21 iunie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 iunie 2017, a inculpatului VLAI ADELIN GEORGE, avocat în cadrul Baroului Mehedinți, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată. De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul VLAI FLORIN GABRIEL, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
  – fals intelectual,
  – uz de fals.

  În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În cursul lunilor aprilie și iunie 2017, inculpatul Vlai Adelin George a pretins și primit de la trei persoane cercetate pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sumele de 14.500 lei (9.000 lei și 5.500 lei) și 2.300 euro.
  Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru a-și folosi influența reală ce o avea asupra fratelui său, Vlai Florin Gabriel, pentru ca acesta din urmă, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, să emită buletine de analiză toxicologică favorabile persoanelor respective.

  Concret, suspectul Vlai Florin Gabriel a menționat în documentele respective valori ale alcoolemiei situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, aspect care ar fi atras răspunderea persoanelor respective doar din punct de vedere contravențional.

  În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

  Celor două persoane li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 și 309 Cod de procedură penală, urmând ca inculpatul Vlai Adelin George să fie prezentat, la data de 22 iunie 2017, Curții de Apel Timișoara, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

  În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

  Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

  UPDATE 3 – Curtea de Apel Timișoara a respins propunerea DNA privind arestarea preventivă a avocatului Adelin George Vlai. Acesta a fost plasat în arest la domiciliu.

  Iată soluția pe scurt: În temeiul art. 227 alin. (1) Cod procedură penală respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – Serviciul Teritorial Timişoara privind arestarea preventivă a inculpatului Vlai George Adelin. În temeiul art. 227 alin. (2) raportat la art. 202 alin. (4) lit. d), art. 218 alin. (1), art. 223 alin. (2) şi art. 222 alin. (1) Cod procedură penală dispune măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 22.06.2017 până în data de 21.07.2017 inclusiv, faţă de inculpatul Vlai George Adelin. În baza art. 221 alin. (1) Cod procedură penală inculpatul are obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza. În temeiul art. 221 alin. (2) lit. a) ?i b) Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu numiţii Vlai Florin Gabriel , Coiş Ştefan , Groza Diana Gabriela , Brănişcan Adrian Ioan şi Rohozneanu Marian. În temeiul art. 221 alin. (3) Cod procedură penală dispune ca pe durata arestului la domiciliu inculpatul să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere. În temeiul art. 221 alin. (4) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 221 alin. (5), (6), (7) Cod procedură penală referitoare la situaţiile în care poate părăsi imobilul în care locuieşte. În baza art. 125 din Legea nr. 254/2013 supravegherea îndeplinirii obligaţiilor impuse inculpatului se va realiza de către IPJ Arad – Biroul Supravegheri Judiciare. În baza art. 221 alin. (8) Cod procedură penală copia minutei prezentei încheieri se comunică, de îndată, inculpatului, IPJ Arad – Biroul Supravegheri Judiciare, organului de poliţie în a cărui circumscripţie se află imobilul în care locuieşte inculpatul, serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor şi organelor de frontieră. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Vlai George Adelin de sub puterea ordonanţei de reţinere emise la data de 22.06.2017 în dosarul nr. 71/P/2017 al DNA – STT, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză, ?i punerea de îndată în executare a măsurii arestului la domiciliu. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat pentru soluţionarea propunerii de arestare preventivă rămân în sarcina statului. Executorie la data pronunţării. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ?edin?a de cameră de consiliu, azi, 22.06.2017, ora 1630.
  Document: Încheiere finală (dezinvestire)  13/2017  22.06.2017

  UPDATE 4 – Înalta Curte de Casație și Justiție, admite contestația procurorilor DNA și îl plasează pe avocatul Adelin Vlai în arestul IPJ Arad.

  19401332_1502886853106913_1430413099_o 19403642_1502886859773579_733620576_o

  19415718_1551060221632188_247430883_n 19441410_1551059818298895_425019973_n

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Cum adică pe cine au deranjat??
    Ne-au deranjat pe toti, prin faptele ilicite comise.
    Familie de spagari!
    Vorba aia: de morți numai de bine…
    Tata Vlai, procurorul, este unul dintre procurorii cazului Trifa! Au mușamalizat circumstanțele si cauzele reale ale mortii acelui tânăr, băiat de judecator!
    Notarul a parafat mega-escrocheria „Nadas”.
    Betivul avocat, traficantul de influenta, a măsluit zeci de soluții, cumpărând binevointa unor mizerii in roba care „activează” in cadrul instantelor din județ!
    Foarte bine le-a facut DNA!!!!!!!!!
    Daca ar sparge si grupul infractional de la carma IPJ-Politia rutiera, n-ar fi rau deloc.
    FORȚA DNA!!!!

    +26 voturi
    +1
    -1
  1. In sfârșit s-au sesizat și ei . Pai nenorociții ăștia de la medicina legală așa au tăcut tot timpul . Au scăpat infractori prinși la volan băuți care au provocat tragedii și au scăpat basma curată . Îmi e greață de ei . Personal cunosc peste 10 cazuri când cu bani s-au schimbat alcoolemiile in favoarea infractorilor . Cei mai corupți . Niște mizerii

   +1 voturi
   +1
   -1

  2. In general curatenia se incepe intotdeauna ,de sus in jos .
   Domniile voastre , care judecati o persoana, o familie , fara så aveti acest drept , supozitiile dumneavoastra sunt ridicole, indiferent de cata credibilitate veti avea din partea cititorilor. Eeee … si sa nu mi scrieti despre corectitudinea dumneavoastra, dupa o epoca Ceausista. Sigur am sa va cred si sigur o så scriu si o carte despre voi , aceia care detineti atatea ,,informatii pretioase” fara sa aveti curajul de a va si semna!Cat despre vicii. .. este cineva perfect?
   Dar vinovatii intregii tari ii cunoasteti?
   Priviti batranii nostrii, schiloditi de munca, boli si neajunsuri.CORUPTIA Å FOST SI VA RAMANE.
   Este primita cadou din generatie in generatie . Motivul?
   Un trai mai bun!
   Ca så nu mai existe coruptie incepeti de sus ,, dragi tovarasi si tovarase”.
   E usor sa blamam pe X, Y,Z… fara så ne schimbam atitidinea invechita ,fara så ne respectam reciproc.
   Spaga exista inca in tara noastra. Ce scrieti despre
   asta ?Aaaa stiu! …
   Fiecare se descurca cum poate si este raspunzator de faptele sale .Si atunci… nu i mai corect så va abtineti de la comentarii nepoliticoase ? Oare nu i mai placut så va petreceti timpul in sanul familiei , decat sa scrieti comentarii nefondate si rautacioase urmate de o doza de invidie?
   Suntem de rasul altor tari si este foarte trist.
   Daca cetatenii Romaniei ar avea locuri de munca si salarii pe masura nivelului de trai , daca tinetetul si pensionarii ar primi ajutorul necesar = corectitudine si nu acest kaos. Despre ce vorbim dragilor?
   Jungla. De la
   nemultumiri pornesc toate faptele descrise de noi mai sus.Unii se nasc norocosi iar alti mai putin .
   Aceasta este Romania!…Cu bune si rele ?. DaSanatate
   sa aveti si batraneti frumoase si linistite.

   +12 voturi
   +1
   -1
   • Ii cauți scuze umflatului spagar? O dai in „ar trebui sa stați in banca voastră, ghinioniștilor??
    Mars la cușca, cu tot cu Oxiurul asta alcoolic, care a facut atâta rau prin faptele sale!! Nu inteleg de ce nu l-au Arestat preventiv, doar reprezintă un real pericol pt public!
    Nu suntem asa de norocoși? Da’ de ce mă, deontologule? Ca nu furam ca mizeriile astea? Te deranjează ca lumea critica astfel de indivizi? Iti pare rau ca societatea blamează astfel de practici meschine??
    GHINION!!
    România se trezește, obișnuiește-te cu astfel de reacții!
    Locul acestor derbedei este la PUSCARIE!!!!!!!!

    --5 voturi
    +1
    -1
    • …Inainte de toate, dumneata prezinti un mare pericol public si
     va recomand urgent, un consult pshihiatric,? la un cabinet particular daca va permiteti!Asta pt a evita ,,spaga”care…nu va este luata cu forta .Este strict problema dmv.ce faceti, ce alegeti Fiecare plateste pt faptele sale , chiar trebuie sa va desenez??
     ,Mars la cusca” ?Wow !Sigur e cu intonatie ? Frumos ori…dragut.Imi permit så va introduc,, in lumea minunilor”
     domnule…,, misto ori…belea , marfa ” Pana la trezirea presupusa å Romaniei, dumneata trebuie sa te educi. Se poate observa cu ochiul liber asta.
     Romania este treaza dar nu si dumneata care folosesti un asemenea vocabular.
     Doriti sa va exprimati opiniile liber?Incearcati intr un mod civilizat.
     1989 …nu uitati pt ce s a varsat atata sange.
     Cuvintele urate nu schimba Romania ,nu scade coruptia , criminalitatea ori violenta fizica .
     P.S… o zi minunata
     va doresc , oricine ati fi!

     +1 voturi
     +1
     -1
     • Jenade esti penibil. In opinia ta, ar trebui sa asistam tacit la mizeriile si măgăriile unor infractori si sa nu cumva sa spunem ceva urat la adresa lor, pt apar postaci de teapa ta, resemnați, care sugerează ca e mai OK sa dormi pe o ureche, decât sa-i critici acid!
      Iti dau seama cat esti de penibil??
      Ai impresia ca oamenii care-ti seamănă in cuget vor schimba mentalitatea bolnava a romanului spagar???
      Te înșeli amarnic! România a ajuns azi unde este, din cauza politicienilor corupti pana in măduva oaselor si din cauza obisitilor ca tine! Au linșat si au furat poporul asta timp de aproape trei decenii si tu stai închis intre patru pereți si te rogi sa fie mai bine?? Niciodată!
      Niciodată nu vei schimba nimic in bine in tara asta frumoasa!
      Din punctul meu de vedere esti un nimeni, un anonim care face pe interesantul, in timp ce mafioti in toata regula conduc Romania!
      P.S. Ar trebui sa respecți părerea mea, fie ea critica sau gresit expusă, deontolog pacifist care „este”

      +2 voturi
      +1
      -1
      • Jenade, cate clase ai?? „Înpusca-te”…serios??
       Se scrie ÎMPUȘCA-TE, ANALFABETULE!!
       Ai vrut sa pari interesant, părerist amator si necalificat care esti, însă pregătirea ta precară te-a dat de gol, gaozarule! Si sa nu dai vina pe telefon, e o greșeala mare a scrie „inpusca-te”. Putea sa treacă neobservata, necriticata, daca nu erijai in somitatea absoluta, in TERIBILUL DEONTOLOG daca l-as cita pe Rradu Banciu:)))
       Hai sictir, analfabetule!
       Mai deschide o carte si încearcă sa citești…inainte sa te iNpusti:))
       România se ca schimba in bine, cu sau far voia si contribuția lacheilor ca tine, resemnat agramat care „este”
       Patetic:)))))

       0 voturi
       +1
       -1
  3. Săltați și pe Precup Cris și pe restul pentru audieri, din lipsa de personal cheamă oameni dinafara instituției la transportul de cadavre, iar familia Cristescu ii suna sa ceara datele de contact a, apartinatorilor fiindcă au firma de pompe funebre. Nu se ajunge bine la fata locului ca deja familia Cristescu înroșește telefonul.

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.