Update Chimistul Florin Vlai de la Medicina Legală – reținut acum de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad

  de Alin Olteanu | 27 iunie 2017, 4:39 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  6

  Știri Arad. Descinderile care au avut loc miercuri, care într-o primă fază au fost coordonate de procurorii DNA, iar ulterior, după ce avocatul Adelin Vlai a fost reținut de aceștia, în birourile Serviciului Județean de Medicină Legală Arad au intrat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, nu rămân fără urmări. Ulterior, avocatul Vlai a fost trimis de judecaători în arest la domiciliu.

  În această după-amiază, procurorii de la Parchetul de pe lângă judecătoria Arad l-au reținut pe chimistul Florin Vlai, fratele avocatului Vlai (acesta, cum spuneam, se află în arest la domiciliu), pentru fals în înscrisuri, uz de fals și favorizarea infractorului, fiind vorba de mai mult de zece acte materiale.

  Mai multe amănunte nu cunoaștem, deocamdată, dar revenim.

  UPDATE – Florin Vlai sub control judiciar

  Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, după ce în prealabil a fost începută urmărirea penală şi a fost pusă în mişcare acţiunea penală, au dispus înlocuirea măsurii reţinerii cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 28.06.2017 până la data de 26.08.2017, inclusiv, faţă de inculpatul VLAI FLORIN-GABRIEL, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată, faptă prev. de art. 321 alin. 1 C.pen., cu apl. disp. art. 35 alin. 1 C.pen.. (14 acte materiale), uz de fals în formă continuată, faptă prev. de art. 323 C.pen., cu apl. disp. art. 35 alin. 1 C.pen. (14 acte materiale), precum şi de favorizarea infractorului în formă continuată, faptă prev. de art. 269 alin. 1  C.pen., cu apl. disp. art. 35 alin. 1 C.pen. (12 acte materiale), totul cu apl. disp. art. 38 alin. 1 şi 2 C.pen.,

  Probatoriul administrat în cauză până la acest moment procesual a relevat faptul că:

  În perioada 11.08.2016-06.06.2017, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, numitul Vlai Florin-Gabriel, în calitate de chimist principal în cadrul S.J.M.L. Arad, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a întocmit un număr de 15 buletine de analiză toxicologică, atestând în mod nereal valori ale alcoolemiei situate sub limita de 0.80 gr/l alcool pur în sânge după care a transmis buletinele respective unităţilor de poliţie solicitante, în scopul utilizării acestor documente în lucrări sau dosare penale având ca obiect fapte de conducere sub influenţa alcoolului, în vederea favorizării persoanelor de la care au fost prelevate mostre biologice.

  Facem menţiunea că inculpatului, pe lângă alte obligaţii,  în baza art. 215 alin. 2 lit. e) C.pr.pen., pe timpul controlului judiciar, i s-a impus inculpatului să respecte obligaţia de a nu exercita profesia de chimist principal în exercitarea căreia a comis faptele.

  Facem precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Da, da! Căutați asa zișii voluntari care se numesc: Florin (de loc din Lipova), Gusti(care ulterior s-a angajat brancardier în spital), Dragoș (care a vrut sa se și angajeze și a fost amenințat în dimineața examenului pentru a nu se prezenta), dar și pe fostul angajat de la Kuki, care la fel sa angajat brancardier la blocul operator. Sa nu mai spunem ca și în momentul de fata sunt angajați care își iau cu ei pe teren ginerii sau copii să-i ajute la transportul cadavrelor.

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Acuma v-ați trezit sa comentați asemenea știri expirate??? Se știe de când lumea ca angajații medicinei legale luau în mașină persoane neangajate sa ii ajute pe teren, dar ceea ce este mai grav, este faptul ca polițaii de la fata locului sunt de vina fiindcă nu i-au luat la rost pe asa zișii voluntari.

   +3 voturi
   +1
   -1
  3. Luați și familia Crișan (Stelian și Corina), ca ei și-au ridicat casa din Calugareni cu jurul șpăgilor de la firmele de asigurări. Persoanele care aveau asigurare de viata și trebuia ca familia sa primească bani, erau autopsia te de Crișan Stelian împreună cu un singur autopsier. În arhivele se poate vedea cu cine autopsia. Și aceștia au falsificat buletinele medicale de deces și buletine medicale de expertiza medico-legal la persoanele vătămate. Toată medicina legala Arad ii o instituție împuțită.

   +2 voturi
   +1
   -1
  4. În anii 2000 a fost un caz cu un cetățean care a înghițit o suma mare de mărci, pentru a le introduce în țară. În schimb a decedat și la autopsie a fost găsită suma de bani, dar în loc sa fie predata la banca pentru distrugere, a fost împărțită între autopsier și familia Crișan.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.