miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ibrahima Conte a ajuns la Arad și va semna cu UTA! „Cireașa” lui Rednic vine de la Niort, din liga secundă a Franței

  de Lucian Dănilă | 20 septembrie 2023, 7:41 PM | Sport

  0

  Ibrahima Conte va semna un contract pe doi ani cu UTA după ce va face vizita medicală. Jucătorul care evoluează pentru echipa națională a statului Guineea a ajuns la Arad, după ce a evoluat timp de șase sezoane în liga a doua din Franța, cinci sezoane la Niort și unul la Lorient. El a adunat 113 meciuri în Ligue 2.

  Mircea Rednic căuta cu disperare unul sau chiar doi fundași centrali după ce grecul Stefanos Stroungis este în repaus până în decembrie din cauza problemelor la inimă, iar bulgarul Ivaylo Markov este și el accidentat de mai bine de două săptămâni, iar perioada de indisponibilitate de prelungește. La meciul cu Universitatea Cluj, pierdut de UTA cu 1-0 pe propria arenă, gruparea arădeană a avut doar doi fundași centrali, Stolnik și Carp, Benga fiind și el accidentat.

  Ibrahima Conte (1,91 m) are 27 de ani și a fost de mai mult timp pe radarul lui Rednic. El era unul dintre acei jucători la care se referea când spunea că „cireșele vor veni după începerea capionatului”.

  „Aseară, Ibrahima Conte a ajuns aici, ne-am înțeles cu el, l-am vrut de foarte mult timp. Nu se încadra în oferta noastră, acum a acceptat, nu și-a găsit echipă. Astăzi se va antrena cu echipa, iar mâine, după vizita medicală, va semna un contract pe doi ani. Asta am cerut și noi, el a fost de acord. A vrut 12 mii în vară, acum e la jumătate până în iarnă, după aceea mai crește… A acceptat, este un lucru bun, noi l-am dorit foarte mult și din cauza lui noi am tot așteptat. Acum am reușit să-l aducem. A jucat ultimul meci în mai, a evoluat cinci ani numai în liga a doua franceză. Acesta e un lucru foarte bun, știind cât de bună este liga a doua franceză, au fost foarte mulți jucători care au venit în România din liga a treia franceză și s-au descurcat foarte bine”, a precizat Mircea Rednic.

  De fapt, Conte a jucat ultimul meci pentru Niort în luna iunie, mai precis la data de 2 iunie, într-un Niort – Quevilly Rouen 3-3. Fundașul guinean a jucat 90 de minute.

  Fotbalistul care a ajuns aseară la Arad are 21 de selecții la naționala Guineei

  A jucat pentru naționala țării sale la Cupa Africii pe Națiuni din 2021, când a jucat în toate cele trei meciuri din grupă, după care a evoluat și în faza optimilor de finală în meciul cu Gambia (scor 0-1).

  Mircea Rednic a lămurit situația lui Stroungis

  „Pe Stefanos nu o să îl avem până în decembrie, s-a luat decizia împreună cu domnul doctor. Relațiile sunt bune cu jucătorul și impresarii, din moment ce nu s-a reziliat contractul. Eu am fost de acord cu decizia care s-a luat, pentru că e un jucător care, chiar dacă a venit cu impresarul vostru drag și iubit (n.r. Bogdan Apostu), mie mi-a plăcut. Eu mi-am dat acordul pentru el, la antrenamente l-am văzut prezent, poate de aia am spus să îi mai dăm o șansă. Am înțeles că a acceptat să i se micșoreze contractul până va face un nou RMN și de abia atunci vom lua decizia.

  Ținând cont de viza pe care a luat-o, unii de aici erau dispuși să îl primesc la echipă și am zis nu, până nu avem acordul celor care trebuie să îl dea, nu vreau să risc. Mă gândesc la el, plus ce mi s-a întâmplat mie și ce am pățit și cu Ekeng… Nu putem să ne jucăm cu viața unui om. Toată lumea a fost de acord, chiar și jucătorul. De fapt, el la un moment dat se gândea chiar să nu mai joace. Sunt lucruri care se pot remedia. Toți ne ferim, sunt efectele renumitului vaccin salvator”, a spus Rednic despre fundașul elen.

  Citește și:

  Rednic s-a întors la club: „Am fost la un pas de a mă urca în autocar, dar am zis că e mai bine să rămân acasă”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.