sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Iahtul de 578 de milioane de dolari al oligarhului rus Andrey Melnichenko, confiscat de autoritățile italiene

  de - | 12 martie 2022, 1:04 PM | Internaţional

  0

  (foto: Twitter)

  Autoritățile italiene au confiscat vineri mega-iahtul oligarhului rus Andrey Melnichenko, potrivit unui comunicat al poliției financiare a Italiei, scrie CNN, citat de Digi24.

  În comunicat se transmite că nava – numită „SY A” – valorează aproximativ 530 de milioane de euro (578 de milioane de dolari) și a fost dusă în portul din nord-estul Trieste.

  Este unul dintre cele mai mari superyacht-uri din lume, potrivit producătorului său, Nobiskrug.

  Melnichenko a fost sancționat de Uniunea Europeană pe 9 martie, ca parte a sancțiunilor extinse împotriva oligarhilor ruși. Potrivit UE, el deține principalul producător de îngrășăminte EuroChem Group și compania de cărbune SUEK.

  Decizia Consiliului UE, care a dispus sancțiuni împotriva lui Melnichenko, a menționat că el și alți 36 de lideri de afaceri s-au întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin, după ce a început invazia Ucrainei, pentru a discuta posibilul  impact economic al sancțiunilor UE și SUA.

  Sursa: Digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.