marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Iacob părăsește UTA după cinci ani în care a făcut istorie! Kucher pleacă și el

  de Lucian Dănilă | 13 iunie 2024, 9:04 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Florin Iacob pleacă de la UTA după cinci ani în care a făcut istorie la gruparea arădeană. Colegul său dintre buturile Bătrânei Doamne, Danylo Kucher, pleacă și el de la Arad după un an și jumătate.

  Iacob a făcut istorie la Arad. A fost pilonul pe care s-a construit echipa care obținea promovarea în prima ligă în vara anului 2020. Cu un sezon regulat excelent în poarta Bătrânei Doamne, Iacob avea să aibă un play-off mai slab și a lipsit chiar la meciul de la Pitești în care UTA a promovat alături de FC Argeș.

  Au urmat patru ani în prima ligă, cel puțin doi dintre ei fiind buni și foarte buni pentru Iacob, portar care a ajuns și în vederile echipei naționale în perioada în care selecționer era Mirel Rădoi.

  Acum, după cinci ani, Iacob era ultimul jucător rămas în lotul Bătrânei Doamne dintre cei care au promovat în 2020. De pe vremea celebrului Gornea, sau a lui Silviu Iorgulescu, Cicio Vidac sau Mihai Jivan nu a mai avut UTA un portar care să apere timp de patru sezoane în prima ligă.

  „Mulțumim pentru tot, Florin Iacob, mult succes în viitor!

  După cinci ani plini de momente memorabile, vine şi clipa în care drumurile se despart, fără să uităm, însă, de bucuriile trăite împreună.

  Florin Iacob a sosit la UTA în vara lui 2019 şi a fost, de atunci, principalul număr unu în poarta noastră. Promovarea pe prima scenă, convocările în echipa națională a României, paradele de neuitat – cu banderola de căpitan pe braț – ori contribuțiile decisive la atâtea victorii memorabile l-au făcut pe Florin să fie unul din cei mai iubiți fotbalişti de către tribuna arădeană.

  Îți mulțumim, Florin, pentru tot ce ne-ai oferit şi îți urăm multă baftă în tot ce îți propui!”, transmite clubul UTA.

  Care sunt motivele plecării? Încă nu știm. Unii spun că Mircea Rednic nu l-ar mai fi dorit la echipă mai ales după conflictul din vestiar de la pauza partidei cu FC Voluntari, încheiată cu victoria echipei UTA cu 4-3. Alte voci apropiate clubului spun că părțile nu s-au înțeles în ceea ce privește noul contract.

  kucher

  A plecat și Danylo Kucher

  A sosit la Arad la cererea lui Gyuszi Balint tocmai pentru că Iacob nu era în formă. A fost titular la sosirea sa la Arad după care Rednic a mers mai mult pe mâna lui Iacob. Rămân de referință meciurile sale cu FCSB, scor 3-1, cu Voluntari sau cu Sepsi, dar Mircea Rednic a afirmat în repetate rțnduri că nu își dorește să aibă un străin ca rezervă de portar.

  Mulțumim, Danylo Kucher!

  Portarul sosit din Ucraina în februarie 2023 îşi încheie contractul cu UTA în această vară.

  Danylo a avut contribuția sa importantă la câştigarea play-out-ului Superligii 2023-2024, iar pentru acest lucru, dar şi pentru tot efortul depus în perioada petrecută la noi, îi mulțumim!

  Succes în viitor, Danylo!”, transmite clubul UTA.

  Robert Popa, fostul portar al celor de la FC U Craiova, a semnat astăzi cu UTA, el fiind împrumutat pentru un sezon de la gruparea patronată de Adrian Mititelu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.