duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  S-a deschis clinica medicală în care se crește nivelul de oxigenare a tuturor țesuturilor. Ce afecțiuni sunt tratate în Hyperbarium, noua unitate din Oradea

  de Special Arad | 10 iunie 2023, 8:49 AM | Recomandările editorilor | Sănătate

  0

  (foto: site Hyperbarium)

  O nouă clinică medicală din Oradea, Hyperbarium, inaugurată pe Calea Clujului, este singura din România cu cameră hiperbară multiloc cu 16 locuri, cea mai modernă disponibilă la nivel internațional.

  Clinica Hyperbarium, o investiție de 1,5 milioane de euro, a fost inaugurată joi.

  Întinsă pe mai mult de 1.000 de metri pătrați, Hyperbarium are o recepție și o sală de așteptare extrem de spațioase, cabinet de consultații, sală de tratamente pentru intervenții de mică chirurgie, un pat ATI complet dotat și  o cameră hiperbară multiloc, cu 16 locuri, singura de acest fel din România.

  Relativ nouă în România, dar bine dezvoltată în țările care folosesc tehnologii înalte în propriile sisteme sanitare, terapia cu oxigen hiperbar este o formă de tratament medical care constă în plasarea pacientului într-o așa numită barocameră, pentru a inhala oxigen pur la presiune peste cea normală, astfel încât crește nivelul de oxigenare a tuturor țesuturilor, ceea ce le accelerează vindecarea.

  Ce se tratează în Hyperbarium

  Oxigenoterapia hiperbară poate fi utilizată cu succes în tratarea unor afecțiuni acute, cum ar fi arsurile (termice, chimice şi de iradiere), infecții, traumatisme craniene, intoxicații cu monoxid de carbon și chiar fracturi. De asemenea, este tot mai des utilizată și recomandată de medici pentru a trata o varietate de afecțiuni cronice cum ar fi ulcerele cutanate, unele tipuri de infecții sau necroze osoase aseptice, precum și efectele post-Covid.

  Pe lângă indicațiile în afecțiunile acute și cronice, terapia hiperbară poate fi utilizată eficient pentru a îmbunătăți performanța atletică și pentru a trata diverse afecțiuni medicale specifice sportivilor, printre acestea numărându-se inclusiv leziuni articulare, musculare, ligamentare și ale tendonului. Utilizată concomitent cu fizioterapia, aceasta are capacitatea de a reduce timpul de recuperare al organismului cu aproximativ 70%.

  Unele dintre cele mai importante beneficii ale terapiei cu oxigen hiperbaric includ reducerea edemelor și umflăturilor, creșterea eficienței sistemului imunitar, regenerarea vasculară și tisulară, creșterea sintezei de colagen și regenerarea neurovasculară, motiv pentru care este indicată pacienților care se recuperează după accidente vasculare cerebrale.

  Costul unei consultații în Hyperbarium

  Costul unei consultații medicale, în care este inclusă și o evaluare de specialitate al specialistului în medicina hiperbară, este de 250 lei, iar al unei ședințe cu o durată de până la trei ore este de 500 lei, însă Clinica Hyperbarium oferă și pachete cu 20 de ședințe la tariful de 400 lei pentru ședința de două ore.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.