joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Final de carieră! E fotbalist la UTA, dar este obligat să se retragă din cauza unei afecțiuni medicale (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 3 noiembrie 2017, 3:14 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  A sosit la UTA în urmă cu un an, mai precis în vara anului 2016. A venit ca o promisiune după ce a apărat poarta echipei Ceahlăul Piatra Neamț în Liga 1, dar la Arad nu s-a putut impune între buturi după ce a pierdut concurența cu Bogdan Miron.

  Folosit mai mult la echipa a doua, în Liga a 3-a, Alexandru Barna a avut momentul său bun chiar în ultimele două săptămâni. Titular în partida câștigată de UTA cu scorul de 3-0 în fața celor de la Știința Miroslava, Barna a fost folosit și în partida din Cupa României cu CS Afumați. A profitat de accidentarea lui Grahovac iar Cristi Todea și Dan Țapoș au mizat pe serviciile sale.

  După ce a primit un gol în minutul 13 al acelei întâlniri, Barna s-a accidentat în minutul 17 și s-a solicitat intrarea pe gazon a ambulanței. Părea ceva grav, iar prognosticul era fractură de piramidă nazală. Apoi, veștile pentru portarul Bătrânei Doamne au fost tot mai triste. Trimis să își facă analizele la o clinică din Timișoara, Alexandru a aflat că suferă de o afecțiune care este incompatibilă cu sportul de performanță. Nu, nu se retrage din cauza accidentării de la partida cu Afumați, ci în urma acelei accidentări i s-a descoperit afecțiunea de care suferă. Nu știm detalii, nu putem da un diagnostic, dar probleme este la nivelul capului.

  Din informațiile noastre, Alexandru l-a întrebat pe medic dacă în această perioadă se poate antrena, iar acesta i-ar fi răspuns exact ce nu voia să audă portarul: „noi trebuie să îți salvăm viața, nu cariera. Continuând să te antrenezi riști chiar să îți pierzi viața”.

  Astfel, la doar 24 de ani, Alex este obligat să îșiu încheie cariera. Este al doilea caz în ultimele luni la clubul UTA în care un portar este obligat să renunțe la activitatea de fotbalist din motive medicale după Sebastian Mara,care are o afecțiune gravă la genunchi.

  În aceste condiții, staff-ul tehnic al echipei UTA se va baza în continuare pe serviciile lui Branko Grahovac și a juniorului Denis Mureșan, cel care a apărat la Afumați, după accidentarea lui Barna și la meciul dela Suceava, câștigat de UTA cu 3-2 în fața Forestei.

  barna 2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.