Huawei Mate 30 Pro fără serviciile Google, lansat în mai multe țări din Europa

  de Special Arad | 9 decembrie 2019, 5:28 PM | IT

  0

  (foto: wccftech.com)

  Huawei a lansat Mate 30 Pro fără serviciile Google, în urma sancțiunilor administrației americane. Acum, a ajuns și în Europa. După ce a fost lansat în Spania, acum Huawei Mate 30 Pro a fost lansat și în Elveția. Noul smartphone emblematic al producătorului chinez este disponibil la vânzare de la începutul lunii decembrie, fără serviciile Google, în magazinele elvețiene.

  Huawei Mate 30 Pro este disponibil în Europa fără a avea preinstalate niciun fel de servicii sau aplicații Google! Datorită „restricțiilor impuse de SUA”, Huawei oferă servicii prin Huawei Mobile Services, o platformă alternativă, care include propriul magazin AppGallery al Huawei. Acesta permite utilizatorilor să instaleze diferite aplicații pe Mate 30 Pro sau utilizatorii pot folosi magazine alternative de aplicații

  În același timp, Huawei subliniază și faptul că unele aplicații nu vor fi pe deplin utilizate ca de obicei, din cauza lipsei de asistență GMS. În plus, clienții interesați trebuie să țină cont de faptul că Huawei AppGallery conține doar aproximativ 45.000 de aplicații până în prezent, deci nu oferă aceeași selecție uriașă, precum Google Play Store, care oferă cu mult peste două milioane de aplicații. În mod alternativ, se poate utiliza magazine de aplicații precum UpToDown pentru mai multe aplicații și servici.

  Tehnic, Huawei Mate 30 Pro, în versiunea anunțată în Elveția și în alte țări din Europa, este ca specificații de bază identic cu modelul ce se vinde în China și în alte părți. Prin urmare, este varianta cu 8 GB de memorie RAM, 128 GB stocare și este oferit exclusiv în culoarea „Space Silver”. Se pare că alte variante de culoare nu sunt planificate, cel puțin în Germania, Spania sau Franța, conform site-ului german WinFuture.

  În Elveția, Digitec compania ce oferă telefonul, a pus un preț de 1.099 franci pentru Huawei Mate 30 Pro, ceea ce echivalează cu aproximativ 1.000 de euro. La acest preț se poate cumpăra un Samsung Galaxy Note 10, mult mai bine dotat și care dispune de aplicațiile Google Maps, YouTube sau Google Play Store.

  Huawei Mate 30 Pro este un smartphone de înaltă calitate echipat cu hardware de top, cu noul procesor Kirin 990 Octa-core, are patru camere pe spate și un display de 6,53 inch tip „Cascadă”. Are pe ecran un sistem de senzori pentru recunoaștere facială bazat pe laser. Mate 30 și Mate 30 Pro vor fi disponibile la vânzare de săptămâna viitoare în Europa și costă 799 euro, respectiv 1099 euro.

  Seria Mate 30 de la Huawei are trei modele principale, care includ și telefonul emblematic Mate 30 Pro. Toate vor avea vor avea un sistem de operare Android, care este un software open-source pe care îl poate folosi oricine, dar nu vor avea niciun fel de aplicații Google. Google Maps, YouTube sau Google Play Store nu vor fi prezente, o mare bilă neagă pentru aceste smartphone-uri și un impediment serios pentru cumpărători. Firma chineză este pe „lista neagră de entități” a Departamentului de Comerț al SUA din cauza problemelor de securitate națională începând cu luna mai. “Huawei nu are încă o licență de la Departamentul pentru Comerț SUA“, a declarat Joe Kelly, un purtător de cuvânt Huawei.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.