marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Huawei este finanțat de agențiile de securitate chineze”, asigură CIA

  de Special Arad | 12 mai 2019, 5:35 AM | IT | Recomandările editorilor

  2

  Compania chineză Huawei, al doilea producător mondial de smartphone-uri, a primit finanțare din partea a trei agenții de securitate și de informații legate de guvernul chinez. Conducerea Central Intelligence Agency (CIA) a atenționat partenerii săi din Australia, Noua Zeelandă, Canada, Marea Britanie și alte țări privind acest lucru. Huawei a negat întotdeauna orice legătură cu autoritățile chineze.

  Huawei a fost fondată în 1987 de Ren Zhengfei, fost inginer în Armata de Eliberare din China. În SUA, oficiali și politicieni și-au exprimat de mai multe ori îngrijorarea că Huawei a produs și produce telefoane pentru a permite accesul neautorizat al guvernului și armatei chineze la datele din dispozitivele mobile. Telefoanele Huawei și ZTE nu pot fi folosite de instituțiile guvernamentale în SUA.

  Potrivit ziarului britanic The Verge senatorul american Marco Rubio a declarat: „Huawei este o companie chineză de telecomunicații cu scop unic: subminează concurența străină prin furtul secretelor comerciale și a proprietății intelectuale și prin prețuri scăzute în mod artificial, suportate de guvernul chinez. Guvernul comunist chinez reprezintă cea mai mare amenințare pe termen lung pentru securitatea națională și economică a Americii”.

  În noiembrie 2018, site-ul francez PhoneAndroid a scris că Statele Unite a solicitat aliaților săi să interzică accesul Huawei la rețeaua lor 5G. Conform și ziarului britanic TheTimes, CIA a avertizat, de asemenea, agențiile de informații din Australia, Noua Zeelandă, Canada și Regatul Unit că Huawei a primit finanțare de la Comisia Națională de Securitate a Partidului Comunist Chineză, Armata Populară de Eliberare și „o a treia ramură a rețelei de informații chinezești”.

  Ancheta realizată de The Times citează o sursă anonimă în Marea Britanie. Acest lucru asigură faptul că detaliile au fost partajate „numai cu cel mai înalt nivel” și că CIA clasifică aceste informații cu „un grad ridicat de certitudine”. Vă reamintim că, Huawei a depus o plângere împotriva Statelor Unite, considerând că interdicția asupra produselor sale este neconstituțională și că excluderea sa de pe piețele 5G nu a fost niciodată justificată de dovezi.

  Huawei este unul dintre cei mai avansați jucători din domeniul echipamentelor 5G. Această rețea este în plină dezvoltare și a fost lansată deja în Coreea de Sud, unde primul smartphone 5G, Samsung Galaxy S10 5G este deja pe piață. Și în Statele Unite a fost lansată parțial rețeaua 5G. Agnès Pannier-Runacher, secretar de stat în domeniul telecomunicațiilor în Franța, a declarat într-un interviu pentru ziarul francez Le Monde că ar fi o rușine să implementeze rețeaua 5G fără tehnologia și echipamentul grupului chinez Huawei. În același timp compania chineză a avertizat Europa că, fără Huawei, ar putea să rămână în urmă.

  Totuși în Franța, Orange cu aproximativ 37% cotă de piață și cel mai mare operator de telefonie mobilă, se bazează pe Samsung pentru rețeaua sa 5G. Ceilalți trei operatori mai importanți Free Mobile, SFR și Bouygues Telecom fac teste 5G cu Huawei și iau în considerare să se bazeze pe aceasta pentru implementarea infrastructurii 5G.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.