Hotel prăbușit în China: cel puțin un mort și mai mulți dispăruți

  de Special Arad | 12 July 2021, 4:46 PM | Internaţional

  0

  Un hotel s-a prăbuşit luni după-amiază în marele oraş turistic), o persoană pierzându-şi viaţa şi alte zece fiind date dispărute, potrivit autorităţilor locale, relatează AFP, potrivit Agerpres.

  „Operaţiunile de salvare continuă şi o anchetă este în curs pentru a stabili cauzele dramei” care s-a produs la 15:33 ora locală (07:33 GMT), a anunţat primăria pe reţeaua socială Weibo.

  Şapte persoane au fost scoase în viaţă dintre dărâmăturile hotelului Siji Kaiyuan, dar trei sunt într-o stare preocupantă, potrivit aceleiaşi surse.

  Hotelul fusese deschis în 2018 şi avea 54 de camere, precum şi sală de banchet, potrivit descrierii sale pe site-ul chinezesc de rezervări turistice Ctrip.

  În imaginile difuzate de CCTV pot fi văzuţi zeci de salvatori în combinezoane portocalii şi cu căşti de protecţie, alături de un munte de dărâmături.

  Suzhou este un oraş cu un bogat patrimoniu istoric şi arhitectural care atrage numeroşi turişti. Acest oraş de circa 12 milioane de locuitori este situat la circa 80 km vest de Shanghai.

  Cazurile de prăbuşire a unor imobile apar cu regularitate în China, majoritatea anchetelor scoţând la lumină nerespectarea normelor de construcţie.

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.