vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Grupul global Forvia, care deține și fabrica HELLA din Arad, a anunţat că va tăia 10.000 de posturi. Încă nu se știe care va fi situația pentru locațiile din România

  de Special Arad | 19 februarie 2024, 4:33 PM | Internaţional

  0

  Gigantul Forvia (care deține și fabricile HELLA in România) se pregăteşte să reducă aproximativ 13% din forţa sa de muncă din Europa în următorii cinci ani, pentru a concura mai bine cu rivalii asiatici în trecerea la maşinile electrice, potrivit Bloomberg, citat de ZF.

  Forvia deţine în România cinci centre de proiectare şi dezvoltare, un centru administrativ şi trei unităţi de producţie, situate în Timişoara, Arad, Lugoj, Craiova, Iaşi şi Oradea. Compania produce module electronice de control, actuatori – compartiment motor, pompe de vacuum, pedale de acceleraţie sau module de control a energiei electrice. În 2023, Hella România (Forvia) avea circa 5.300 de angajaţi în fabricile de pe piaţa locală.

  Furnizorul auto francez a înregistrat un salt de până la 5,9%, cel mai mare din 14 decembrie, reducând pierderile din ultimul an la aproximativ 18%.

  Eforturile de slăbire, inclusiv schimbările în producţia regională şi cheltuielile pentru cercetare şi dezvoltare, ar trebui să producă economii de aproximativ 500 de milioane de euro (539 de milioane de dolari) pe an în 2028, a declarat luni compania.

  Forvia, care din 2022 cuprinde furnizorul francez Faurecia şi producătorul german de iluminat şi electronice Hella, avea aproximativ 75.500 de angajaţi la sfârşitul anului trecut. Săptămâna trecută, producătorul german de componente Continental AG a finalizat planurile de reducere a peste 7.000 de posturi la unitatea sa auto, precum şi o acţiune de punere în comun a sediilor din Germania şi din alte părţi pentru a reduce costurile.

  Citește și: Vestea bună a zilei: arădenii ne recomandă să ne tratăm în spitalele de acasă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.