duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Handbalul mai stă în pauză cel puțin până în 23 aprilie. Crișul avea programate în această perioadă două partide, iar HC Beldiman, trei

  de Dan Lazăr | 19 martie 2020, 8:35 PM | Coronavirus | Sport | Știri Arad

  0

  Federația Română de Handbal (FRH) a hotărât să prelungească suspendarea activității handbalistice din țară până la ieșirea din starea de urgență (16 martie – 16 aprilie). Echipa arădeană avea în acest timp programate două partide în Seria D a Diviziei A (liga secundă), în 4 aprilie, la Arad, cu CSM Tg. Mureș, și în în 11 aprilie, pe terenul grupării CSU Oradea. Ultima rundă a sezonului era programată pe 25 aprilie, arădencele având meci, pe propriul teren, cu CSU Reșița.

  Crișul este lider în seria vestică, fiind virtual calificată la turneul semifinal.

  La rândul său, echipa HC Beldiman Arad (locul 6 în Seria D a Diviziei A masculine) avea în aprilie 3 partide: 5 aprilie, la Craiova, 9 aprilie, cu CSM Oradea, și 12 aprilie, la Tg. Jiu. În ultima etapă (23 aprilie), arădenii ar fi avut meci, acasă, cu CNOPJ Timișoara.

  FRH își dorește ca meciurile să fie reluate la 7 zile de la revenirea în normalitate, cea mai optimistă dată fiind astfel 23 aprilie.

  Iată mai jos comunicatul FRH de joi:

  „Având în vedere decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, pe o durată de 30 de zile și hotărârile Consiliului de Administrație F.R.H. din 19 martie 2020, Federația Română de Handbal anunță prelungirea perioadei de sistare a competițiilor de handbal din România până la ieșirea din starea de urgență.
  Ca urmare a acestei decizii, se amână Final Four-ul Cupei României Fan Courier – masculin, programat inițial pentru perioada 4-5 aprilie 2020, precum și Turneul final de Junioare 1, din 8 – 12 aprilie, pentru date ce vor fi stabilite ulterior, pe măsură ce detalii legate de situația curentă se vor modifica.
  De asemenea, Federația Română de Handbal decide:
  Amânarea Adunării Generale Ordinare din 10 aprilie 2020, pentru o dată ulterioară, la care prezența într-un spațiu închis a unui număr minim de 200 de persoane va fi din nou posibilă; Amânarea Final Four-ului Cupei României Fan Courier – feminin (24 – 25 aprilie 2020) pentru o dată momentan nestabilită.
  F.R.H. transmite membrilor afiliați că va continua să monitorizeze evoluția situației privind răspândirea COVID-19, măsurile implementate de autorități, precum și consecințele acestora asupra activității handbalistice și a tuturor celor implicați.
  Astfel, F.R.H. se află într-un proces continuu de analizare a scenariilor posibile pentru a putea finaliza sezonul competițional 2019-2020, cu toate competițiile organizate sub egida sa. În acest sens și indiferent de scenariul care va putea fi aplicat, activitatea competițională se va relua în termen de 7 zile de la reinstaurarea stării de normalitate.
  Federația Română de Handbal dorește să asigure membrii afiliați din România că toate deciziile vor fi luate în spiritul protejării sportivilor, cluburilor, loturilor naționale, precum și reducerii pe cât de mult posibil a daunelor provocate de această situație specială.”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.