luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Gyuszi Balint vrea să mute UTA pe un alt stadion: „Ar fi util pentru noi”!

  de Lucian Dănilă | 1 februarie 2023, 5:28 PM | Sport

  3

  UTA nu se regăsește în meciurile din Superliga și a adunat 13 partide consecutive în care nu a cunoscut victoria. Ultima victorie obținută de UTA în campionat a fost la data de 9 septembrie, pe arena din Botoșani, iar de atunci au trecut aproape cinci luni. S-au împlinit deja cinci luni de când UTA nu a mai câștigat pe propria arenă…

  După înfrângerea cu Mioveni, meci disputat pe o suprafață de joc plină de noroi, Gyuszi Balint spune că „ am sugerat conducerii să jucăm pe o altă arenă meciurile de acasă. Am transmis că ar fi util pentru noi să găsim o asemenea variantă, mai departe sunt aspecte care nu țin de mine”.

  Gazonul ne împiedică foarte mult să practicăm jocul pe care îl vreau eu de la echipă. Rapoartele de monitorizare asta subliniază, că în momentul în care am jucat pe suprafețe de calitate bună, în cupă la Mioveni și la Craiova, echipa s-a exprimat la un nivel foarte bun. Am sugerat conducerii această soluție, am transmis că ar fi util pentru noi să găsim o asemenea variantă, mai departe sunt aspecte care nu țin de mine. Trebuie să înțeleagă toată lumea că este foarte frustrant pentru jucători să nu poată să joace din prima, să nu poată să centreze din prima, să fie nevoiți să își așeze mingea de două ori până dau la poartă, la cornere îți alunecă piciorul de sprijin, sunt foarte multe aspecte, pe lângă cel fizic. Doar să alergi pe un asemenea gazon implică un efort foarte mare. Vin echipe și în momentul în care speculează o superficialitate de-a noastră în apărare și deschid scorul, ne este foarte greu să revenim pe un asemenea gazon. Suporterii sunt convins că și acum vor fi alături de echipă, vede toată lumea că e foarte greu să joci un fotbal eficient, în special pe partea de atac, pe un asemenea teren“, a declarat antrenorul echipei UTA.

  O asemenea doleanță a antrenorului lasă foarte multe semne de întrebare. Prima care ne vine în minte este ce se va întâmpla cu cei peste 4.000 de abonați dar și cu ceilalți arădeni care doresc să susțină UTA pe arenă. Se vor deplasa câteva mii de arădeni la Mediaș sau Sibiu, sau poate la Târgu Jiu? Greu de crezut în condițiile în care în deplasările de la Cluj sau în alte orașe galeria arădeană a fost formată din maximum 250 de suporteri…

  Chiar Balint a subliniat după înfrângerea cu CS Mioveni că „nu avem nici o scuză”, nici măcar pe aceea că s-a jucat pe o suprafață de joc improprie unui meci de fotbal de la care să așteptăm și spectacol. În plus, UTA a câștigat doar patru meciuri în acest campionat, iar trei dintre ele au fost la Arad, pe o suprafață moale, așa cum s-a întâmplat îndeosebi la jocurile cu Universitatea Cluj și FC U Craiova, sau la Botoșani unde nu a evoluat pe o suprafață extraordinară.

  Faptul că UTA s-ar muta pe un alt stadion pentru meciurile considerate pe teren propriu nu ar fi deloc garantul că rezultatele ar deveni mai bune, dar cu siguranță echipa ar fi privată de suportul a mii de arădeni care vin meci de meci la stadionul „Francisc Neuman”.

  Ca „plan B”, UTA a bifat ca arenă de rezervă pe cea din Cluj, „Cluj Arena” a cărei suprafață este poate și mai proastă ca cea de la Arad. Universitatea Cluj a și anunțat deja că următoarea partidă de pe teren propriu o va disputa la Mediaș. Astfel, pentru UTA rămân ca variante doar Sibiu, Mediaș, CFR Cluj sau poate Târgu Jiu, fiind greu de crezut că se va apela la arene mai îndepărtate cum ar fi cele din Sfântu Gheorghe sau Craiova.

  După ani de zile în care UTA a trăit umilința de a fi exilată la Șiria, sau a evoluat pe un teren execrabil sezoane bune la Motorul, este greu de imaginat că va ajunge să își dispute partidele de pe teren propriu într-un alt oraș. Asta și pentru că indiferent de rezultate, UTA este un adevărat fenomen social care atrage pe „Francisc Neuman” mii de arădeni, suporteri care în marea lor majoritate își susțin echipa din primul până în ultimul minut indiferent de scorul de pe tabela de marcaj.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Este adevarat, starea gazonului este execrabila (si nu numai). Este adevarat, schimbarea gazonului se va putea face doar in pauza competitionala. Dar, serios, adversarii nu joaca pe acelasi gazon? Ba ne mai dau si goluri! Si atunci, care sa fie concluzia? Probabil doar aceea ca si conducerea clubului e execrabila, conducerea tehnica e execrabila, echipa e execrabila. Gazonul va fi schimbat; pe astia cine-i schimba?

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.