Gyuszi Balint: „Trebuie să trecem peste orice dureri astfel încât mâine să ne bucurăm la final”

  de Lucian Dănilă | 14 iulie 2020, 5:52 PM | Sport

  1

  UTA se află în fața unui meci al cărui rezultat final ar putea avea o importanță uriașă în stabilirea ierarhiei acestui mini-campionat de șase echipe. Înfrângerea cu Turris a complicat puțin lupta la vârf, dar UTA privește, încă, cu un oarecare confort această întrecere tocmai datorită rezultatelor de egalitate înregistrate în celelalte întâlniri disputate până acum.

  Gruparea arădeană este obligată să învingă și prin prisma nesiguranței viitorului apropiat. Numărul de infectări cu virusul COVID-19 este tot mai mare la nivel de țară și chiar oficialii clubului arădean spun că nu ar fi exclusă „înghețarea” campionatului. Tot ei spun că dacă se va întrerupe acest play-off, FRF va oficializa ierarhia exact așa cum ar fi în acea zi: „nu contează dacă cineva are meciuri mai puține, sau mai multe. Cum e clasamentul atunci, așa se încheie”.

  O victorie cu Petrolul ar aduce din nou liniștea la Arad. UTA s-ar distanța la 4 puncte de Turris și la 7 puncte de Mioveni sau Rapid, în timp ce Petrolul ar mai păstra doar șanse teoretice cu cele 20 de puncte acumulate până acum.

  Vizibil afectat de înfrângerea cu Turris, antrenorul „Bătrânei Doamne”, Gyuszi Balint, spune că are mare încredere în jucătorii pe care îi antrenează și UTA trebuie să își regăsească spiritul pe care l-a arătat de atâtea ori în sezonul care a fost întrerupt la mijlocul lunii martie.

  „Suntem în fața unui meci ciudat, a treia noastră întâlnire cu cei de la Petrolul. Meciul de mâine nu va semăna deloc cu cele jucate în sezonul care s-a întrerupt în martie. Acest play-off este special mai ales prin prisma încărcăturii pe care o are fiecare meci în parte. Avem în față un adversar care cred eu că își joacă una dintre ultimele șanse, un adversar care a trecut printr-un meci foarte intens din punct de vedere mental, așa cum a fost cel cu Rapid încheiat la egalitate, 0-0”, spune Balint.

  Tehnicianul grupării din Arad crede că UTA trebuie să se concentreze pe propriile forțe. „Trebuie să ne concentrăm pe noi, să îndreptăm greșelile făcute cu Turris. Și noi suntem o echipă rănită, dar ne-am lins rănile, am făcut analiza de rigoare și este clar că în acel meci nu ne-am ridicat la nivelul nostru pe care l-am arătat până acum. Băieții au înțeles foarte bine unde s-a greșit și ce s-a greșit. Vreau ca mâine să arătăm siguranță defensivă, pentru că asta ne-a lipsit cu Turris, și să fim la un nivel bun sau foarte bun împotriva celor de la Petrolul”, a continuat antrenorul echipei UTA.

  Întrebat dacă a mai trăit ca antrenor un astfel de meci cum a fost cel cu Turris, Balint a spus: „Nu am mai trăit niciodată și nici nu mai vreau să trăiesc un asemenea meci ca antrenor. Știu că pentru spectatorul neutru a fost un meci frumos, spectaculos, dar pentru noi, ca antrenori, dacă mai trăim câteva meciuri de acest gen putem să ieșim la pensie indiferent de vârstă pentru că în acel carusel al emoțiilor pe care le-am trăit, consumul este enorm”.

  Balint mizează mult pe factorul psihologic la meciul care se va disputa mâine, de la ora 18.30, pe arena Motorul. „Acest duș rece, această înfrângere care a venit precum un pumn încasat de un boxer, sper să fie momentul de care avem nevoie pentru a ne reașeza pe drumul pe care am fost mai mult de jumătate de sezon. Avem nevoie să trecem peste orice dureri care vor apărea în timpul jocului astfel încât noi să fim cei care ne bucurăm la final”, spune Gyuszi Balint.

  UTA Arad – Petrolul, miercuri, ora 18.30, stadion Motorul, transmis în direct de Digisport 1, Telekomsport și LookTV

  PS: Reamintim că meciul care trebuia să se dispute astăzi în play-off, cel dintre FC Argeș și CS MIoveni, a fost amânat după ce maseurul echipei din Pitești a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.