miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Gyuszi Balint: „Sper să profităm de vulnerabilitățile celor de la Craiova”

  de Lucian Dănilă | 13 decembrie 2021, 7:14 PM | Sport

  0

  UTA a plecat astăzi spre Craiova, acolo unde va întâlni mâine seară de la ora 20.30 gruparea CS Universitatea Craiova, o echipă care a început campionatul cu un obiectiv îndrăzneț, titlul de campioană, dar după un parcurs în ultimele etape, la care le putem adăuga și pe cele din startul campionatului, echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf au ajuns la o distanță de 21 de puncte de liderul CFR Cluj.

  „Ne deplasăm la Universitatea Craiova, o echipă care și-a anunțat intențiile de a câștiga campionatul. Nu au avut un parcurs precum și l-au dorit, s-au îndepărtat puțin acest obiectiv, dar structura sistemului competițional îi permite să mai spere. Încercăm și noi să facem cât mai multe puncte din aceste două deplasări, dar focusul nostru este pe acest meci din Bănie. Unul la care mergem cu încredere, chiar dacă în ultima vreme ne-a lipsit gustul victoriei, al golului, dar cred că ne-a lipsit, în principal, pragmatismul. Dacă eram mai pragmatici, în acest moment aveam mai multe puncte. Ce a fost a fost, mergem la Craiova cu capul sus, important e să credem în potențialul nostru. Nici ei nu sunt într-un moment foarte bun, așa că eu sper să profităm de vulnerabilitățile lor”, spune Balint.

  Gazonul foarte bun de pe arena „Ion Oblemenco” și stilul de joc foarte ofensiv al oltenilor ar putea să facă ca jocul de mâine seară să semene, ca partitură, cu cel pe care UTA l-a pierdut în urmă cu o săptămână în fața celor de la FCSB. Balint nu va uita niciodată acel meci, unul în care arbitrul Marian Barbu a fost „actorul principal”, dar recunoaște că jocul ar putea să semene cu acela.

  „Trebuie să avem o disciplină defensivă foarte bună, deoarece Universitatea este una din echipele foarte bune ale campionatului, cu o forță ofensivă deosebită. Este un joc din categoria celui cu FCSB. Ideea a că ajung foarte ușor la poartă, de aceea spun că trebuie să afișăm o siguranță defensivă, o organizare bună și o disciplină din punct de vedere defensiv. Pe de altă parte, le-am spus băieților că aștept ca în momentul în care avem mingea să avem personalitate, precum la acel meci cu FCSB. Sper să ne capacităm cu toții pentru a obține un rezultat bun”, a continuat Balint.

  Meciul CS Universitatea – UTA Arad are loc mâine de la ora 20.30 și va fi televizat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.