duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gyuszi Balint: „Nu mă uit la clasament, nu contează clasamentul acum”

  de Lucian Dănilă | 14 ianuarie 2021, 3:54 PM | Sport

  0

  UTA revine în arenă după cea mai scurtă pauză intercompetițională din istorie. Doar trei săptămâni a fost întreruptă Liga 1, iar unele echipe au reluat deja jocurile înainte ca UTA și Viitorul să se întreacă, mâine, de la ora 17, pe arena „Francisc Neuman”.

  Înainte de acest meci, UTA a coborât până pe locul 11, la doar două puncte distanță de locul 15, care duce direct în Liga 2, ocupat actualmente de Poli Iași, și la patru puncte de play-off. Campionatul este foarte echilibrat și orice punct poate avea o importanță vitală atât în partea superioară a ierarhiei, cât și în zona periculoasă.

  Arădenii revin în arenă după o lună decembrie dezastruoasă, lună în care a pierdut patru meciuri consecutiv și a încheiat anul cu acea înfrângere umilitoare în fața Astrei Giurgiu, scor 0-6! Antrenorul Gyuszi Balint spune că nu se uită la clasament.

  „Nu m-am uitat la clasament, nu contează clasamentul acum, pentru mine e important ce realizăm pe termen lung. E adevărat că avem nevoie de puncte, e adevărat că orice victorie sau două-trei rezultate bune legate te pot duce într-o zonă bună a clasamentului. În acest moment, muncim foarte mult pentru a deveni mai coerenți în tot ceea ce înseamnă exprimare, în tot ceea ce înseamnă cursivitate în joc. Nu vreau să-mi iau alibiuri, nu e stilul meu, dar faptul că nu avem perioadă de pregătire sau că am jucat un singur meci de verificare în această mini-pauză e un impediment în procesul nostru de creștere, așa cum l-aș vedea eu. Asta este situația, reglăm lucrurile pe parcurs. Dar eu am încredere, am foarte mare încredere că, cel puțin din punct de vedere al atitudinii, al spiritului, al motivației, o să ne prezentăm la un nivel bun sau foarte bun. Sper din tot sufletul să avem satisfacția muncii noastre, iar când ieșim de pe teren să fim împăcați cu noi că am făcut tot ce a depins de noi ca să ne asigurăm un rezultat bun”, spune Balint.

  Antrenorul grupării arădene spune că jucătorii sosiți în această iarnă vor juca deja în meciul cu Viitorul, deși perioada de pregătire și de acomodare a lor a fost una foarte scurtă. „Venim după după cea mai scurtă vacanță din istoria Ligii 1, o vacanță destul de delicată din multe puncte de vedere. În primul rând din cauza faptului că am avut foarte mult de lucru ca să încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru a ne completa lotul într-o perioadă extrem de dificilă, de scurtă. Este o perioadă în care se găsesc foarte greu jucători buni pentru ceea ce avem noi nevoie, care să se și încadreze și în anumite plafoane financiare. Oricum, el puțin până în acest moment suntem în regulă, suntem în grafic. Mă bucur foarte mult că și jucătorii noi au înțeles foarte bine ce îmi doresc de la ei și la ce echipă au sosit. Știți foarte bine părerea mea despre UTA, faptul că UTA este foarte adânc tatuată în sufletul meu. Vreau să îi asigur pe suporterii noștri și pe toată lumea care iubește această echipă că ne vom atinge obiectivul, chiar dacă am trecut prin momente dificile. Niciodată un drum către către reușită, către succes, nu poate fi ușor și atunci trebuie să ne asumăm și  perioadele mai puțin reușite. Am avut o perioadă scurtă, dar eficientă de pregătire, o perioadă în care am revăzut acea încredere în propriile forțe la jucători. Am revăzut motivație, am revăzut spirit. Din punctul meu de vedere este foarte foarte important să fim uniți toți, precum anul trecut, până spre finalul său. 2020 este un an de referință pentru pentru acest club, pentru istoria acestui club, un an în care cred eu că s-au atins borne importante. Promovarea și acele victorii pe care le-am reușit în prima ligă nu ar fi putut fi posibile dacă nu eram uniți, dacă nu aveam acest spirit în interiorul nostru. Adică dacă nu eram cu toții cu sufletul și cu absolut toate simțurile noastre orientate către club și către absolut tot ceea ce înseamnă importanța acestui nume de legendă în fotbalul românesc

  Jucătorii sosiți în această iarnă vor fi titulari, chiar dacă, atât din punct de vedere fizic, cât și cel al integrării în primul unsprezece, mai sunt lucruri de punctat. Asta e situația, s-au sărit niște etape în acest sezon, așa și cu ei. Mă bazez foarte mult pe calitatea lor, pe dorința lor de a-și demonstra nivelul și valoarea, deoarece am adus jucători care au ridicat nivelul valoric al lotului și a competitivității în rândul băieților”, a continuat Gyuszi Balint, făcând referire la Modestas Vorojobas, Roger Junior și Liviu Antal, atacantul Albert Voinea fiind accidentat.

  O problemă va fi și starea terenului la acest meci cu Viitorul. „E clar că pe măsură ce minutele se vor scurge terenul se va strica, se va rupe și poate influența calitatea jocului unei echipe care se bazează pe posesie. Bineînțeles, Viitorul face parte din această categorie, cu atât mai mult cu cât ei se bazează pe un teren foarte bun la baza de la Ovidiu. Suprafața de joc este impecabilă și cred că a văzut toată lumea chiar și din fața televizoarelor  cum a arătat în urmă cu câteva zile la acel meci împotriva celor de la Hermannstadt. Pe de altă parte, noi suntem pregătiți pentru absolut tot ce ne poate pune în față acest joc, chiar și să absorbim și eventuala presiune pe care Viitorul o poate pune prin posesie. La capitolele atitudine, determinare, motivație, voință și interpretarea situațiilor tactice trebuie să fim un nivel ridicat pentru a scoate un rezultat bun din această partidă”, a mai spus Gyuszi Balint.

   

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.