duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Gyuszi Balint: „Îmi reproșez că n-am reușit să-i fac să înțeleagă cu adevărat importanța acestui joc”

  de Lucian Dănilă | 28 ianuarie 2023, 9:05 PM | Sport

  0

  Meciul cu Mioveni a fost, poate, cea mai bună șansă pentru Gyuszi Balint să bifeze prima sa victorie pe banca echipei UTA de la revenirea sa la Arad, la începutul lunii noiembrie. În șase partide disputate până acum, arădenii au obținut doar patru puncte, în patru remize și două înfrângeri.

  Un meci pe teren propriu cu ultima clasată era ocazia perfectă pentru echipă să arate că nu este clasată acolo unde i-ar fi locul. Dar astăzi, jucătorii Bătrânei Doamne ne-au arătat că locul ocupat nu este deloc o întâmplare. Pe lângă calitatea individuală care lasă de dorit la mulți dintre jucători, astăzi am văzut că sunt mari carențe și la capitolul atitudine, la raportarea echipei la un astfel de meci.

  Gyuszi Balint este la fel de vinovat ca fiecare dintre jucătorii care au intrat pe teren. Pe lângă că a ales să joace din nou cu Keșeru, care se vede clar că nu mai este decât o amintire a golgeterului de acum câțiva ani, Balint a fost lent și la schimbări, atât de ordin tactic cât și ca jucători. UTA a jucat din minutul unu și până la ultimul fluier al arbitrului aceeași partitură tactică, una care a convenit de minute celor de la Mioveni.

  „Nu avem nicio scuză. Îmi e greu să găsesc un termen pentru a descrie comportamentul colectiv al echipei în primele 25-30 de minute. Trebuie să acceptăm că am fost penibili! Toți, în frunte cu mine! Trebuie să băgăm capul în pământ și să acceptăm orice critică vine din partea suporterilor noștri. Noi nu ne merităm suporterii și nu vorbesc doar despre seara asta ci despre întregul sezon. Chiar în condițiile unui joc nereușit în care eram conduși, oamenii aceștia ne-au încurajat și au crezut în noi iar noi trebuie să găsim soluțiile să ne ridicăm la nivelul lor“, și-a început discursul Gyuszi Balint.

  „Îmi reproșez că n-am reușit să-i fac să înțeleagă cu adevărat importanța acestui joc. M-a durut foarte tare că ne-au bătut adversarii la nivelul dorinței, la nivelul spiritului. A fost un meci câștigat la nivel de combativitate în primele 30-35 de minute. Și la fazele fixe atitudinea face diferența, modul în care încerci să îți câștigi duelurile, modul în care încerci să ataci zona. Am văzut jucători pasivi, care parcă nu-și doreau să se întâlnească cu mingea. Au fost mulți jucători sub nivelul importanței acestui joc. E un clișeu dar adversarul, într-o situație mai nefericită decât a noastră, și-a dorit mai mult victoria“, a continuat el.

  Întrebat de ce crede că echipa are aceste începuturi de joc slabe, așa cum s-a întâmplat și în etapa precedentă la Craiova, Balint a continuat: „Vă mărturisesc că și eu mi-am pus această întrebare. Sper să am un feedback de la ei să văd ce s-a întâmplat în debutul de joc. Au fost jucători care raportându-se la a doua repriză a meciului de la Craiova, credeau că lucrurile vor veni de la sine. Inclusiv alaltăieri după antrenament am avut o discuție mai aprinsă în care le-am spus că trebuie să avem agresivitate și dinamică dar am suferit la aceste aspecte. Jucătorii mi-au spus că au mare încredere în grup, pentru că există calitate. Le-am spus că sunt de acord cu ei dar deocamdată această calitate nu se vede în nimic. Mesajul pe care l-am transmis a fost că trebuie să uite de cv-uri, de faptul că au jucat la echipa națională sau în Champions League. Fără să ne asumăm lupta și responsabilitatea misiunii o să fie greu să reușim. Noi suntem principalii noștri adversari. Poți să începi o dată un meci prost, să iei gol și să revii pe tabelă a doua repriză. Dar a doua oară nu mai poți să faci acest lucru. Am reacțional la pauză dar s-au apărat foarte bine, au coborât blocul defensiv, au fundași centrali foarte puternici, era destul de greu să dezvolți un atac pozițional și pe un asemenea teren dar nu vreau să dau vina pe teren, aș fi penibil. Noi azi trebuia și dacă jucam aici pe bulevard, să demonstrăm că vrem să câștigăm acest meci din prima secundă.“

  Referitor la lupta pentru salvarea de la retrogradare, antrenorul echipei UTA spune că nu va renunța, nici el și nici jucătorii, asta și pentru că sistemul competițional permite acel restart din play-out.

  „Nu vreau să aruncăm prosopul. Așa cum dacă am fi câștigat acest meci nu eram salvați, tot așa nu suntem condamnați acum. Nu mi-am schimbat crezul, eu sunt convins că vom reuși, chiar dacă în acest moment lumea pare lipsită de speranță, nu mai crede în noi. Și pentru mine este cel mai greu moment al carierei dar nu cedez. O să merg acasă, o să mă liniștesc și o să încerc să găsesc soluțiile pentru a îmbunătăți ceea ce este de îmbunătățit“, a declarat Balint.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.