marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Gyuszi Balint: „Fiecare meci este o lecție. A durut înfrângerea cu FC Argeș, dar mergem la Iași să câștigăm pentru că putem și merităm!”

  de Lucian Dănilă | 25 ianuarie 2021, 2:10 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Antrenorul echipei UTA, Gyuszi Balint, a vorbit despre meciul pe care gruparea arădeană îl va susține miercuri la Iași cu echipa locală Poli. Înfrângerea cu FC Argeș încă se resimte la Arad, dar atât Balint cât și jucătorii vor să se scuture de tot ceea ce s-a întâmplat în acel final nebun de partidă și să se concentreze pentru a se întoarce cu toate punctele care vor fi puse în joc la Iași.

  „Gândurile noastre sunt legate doar de victorie pentru că vrem să canalizăm toate sentimentele grele de după înfrângerea cu FC Argeș în energie pozitivă. Sper să facem un joc inteligent pentru că întâlnim o echipă aflată în dificultate și din punct de vedere al clasamentului și al lotului. Ieri a fost o zi mai dificilă pentru că a trebuit să și analizăm aspectele care au dus la acest final al jocului cu FC Argeș. Până în minutul 86 am făcut un joc bun, dar din păcate a venit acea perioadă în care s-a întors roata. Băieții au înțeles că trebuie să muncim la menținerea concentrării și să comunicăm mai mult. Sunt aspecte pe care le-am identificat, iar băieții conștientizează potențialul grupului, al echipei și trebuie să fim pe un trend ascendent în ceea ce privește consistența jocului”, spune antrenorul arădenilor.

  „Sunt concentrat pe cum trebuie să ajungem din punct de vedere mental, dar și fizic, la ora jocului. Când am vorbit despre situația îngrijorătoare de după jocul cu Argeș, mă refeream la ceea ce privește parcursul pe propriul teren. Trebuie să spargem acest, nu știu cum să îi zic, blestem. Până la meciul de pe teren propriu, însă, avem acest meci la Iași. Nu vor deplasarea suspendații Benga și Simos, Hora – care este accidentat, nici Shlyakov, care din cauza birocrației nu a fost încă legitimat, dar nici Albert Voinea, încă nerefăcut. Vor fi în lot Buhăcianu și Tescan, jucători care revin după ce au fost infectați cu coronavirus”, a continuat Gyuszi Balint.

  „Am fost prins și eu în euforia acelui gol. Fiecare meci e o experiență și învăț din asta”

  „Fiecare meci, fiecare săptămână, sunt lecții, experiențe noi. Învăț din fiecare meci, din fiecare săptămână și trebuie să fim cu toții inteligenți ca să putem progresa. Acum, la rece, pot spune că echipa a rămas ancorată în euforia golului de la Voluntari. Acest lucru se pare că s-a transferat în meciul cu FC Argeș, dar nu era minutul 93, ci mai erau minute de jucat. Învăț și eu, am fost prins în euforia acelui gol, dar acum nu este nimic pierdut. Este dureros că s-a întâmplat așa, dar trebuie să trecem peste. Sunt convins că vom ieși cu bine din această perioadă. Grupul este sudat, este puternic și toate aceste semnale sunt pozitive.

  Frustrarea a fost mare, a fost și acea eliminare a lui Benga și e firesc că într-un meci în care ai rezultatul la îndemână este frustrant să pierzi în modul ăsta. Meciul cu Argeș este deja istorie, acum trebuie cu toții să ne concentrăm spre meciul cu Iași. Arbitrajul nu a influențat destinația celor trei puncte. Cu FC Argeș ne-am bătut singuri, nu ne-au bătut arbitrii”, a vorbit Balint despre acele ultime minute ale jocului de sâmbătă, pierdut de UTA în mod dramatic în fața celor de la FC Argeș.

  Echipa pleacă cu un charter la Iași

  „Conducerea clubului a înțeles importanța acestei deplasări și vom merge cu un charter la Iași. Este o deplasare mai scumpă dar altfel eram multe zile pe drum. Mulțumesc conducerii clubului pentru asta.

  Noi suntem foarte hotărâți să mergem să câștigăm cele trei puncte pentru că putem și pentru că, cred eu, merităm. Nu vedem asta ca pe o revanșă pentru ceea ce a fost în tur. Rezultatele nu au fost cele pe care ni le-am fi dorit, dar le vom regla aceste probleme și trebuie să obținem maximum din orice meci.

  De când sunt antrenor la UTA am trecut prin toate sentimentele posibile și sunt convins că vor mai urma. Îmi doresc să progresez și eu împreună cu echipa”, a încheiat Gyuszi Balint.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.