duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Gyuszi Balint: „Este un punct foarte bun de plecare pentru ceea ce ne propunem”

  de Lucian Dănilă | 13 noiembrie 2022, 11:09 PM | Recomandările editorilor | Sport

  3

  Antrenorul echipei UTA, Gyuszi Balint, a abordat partida cu FC Voluntari cu o formulă foarte ofensivă, cu doi atacanți și un singur mijlocaș defensiv, asta în condițiile în care șase jucători erau indisponibili din diferite motive.

  UTA avea nevoie uriașă de victorie, dar a început practic partida în dezavantaj după golul marcat de Damașcan încă din minutul 2. Echipa arădeană a reacționat bine, a egalat în minutul 13, dar nu a găsit soluțiile necesare pentru a câștiga, deși din punct de vedere al angajamentului, al agresivității, lucrurile au funcționat destul de bine.

  Nu este mai puțin adevărat că cei de la Voluntari și-au creat câteva ocazii bune pe parcursul partidei, dar Balint spune că acestea erau oarecum asumate din momentul în care s-a ales strategia pentru acest joc. UTA a avut șansele sale de a câștiga, dar au ratat pe rând Otele, Postolachi și Anton, rezultatul de 1-1 fiind la final unul echitabil.

  Să începi de la 1-0 pentru adversar, este un handicap foarte important, mai ales împotriva unei echipe cum este FC Voluntari. O echipă care știe să aglomereze zona centrală, care se apără foarte bine, are talie, are jucători cu experiență în zona centrală.

  Mă bucură foarte tare modul în care grupul a reacționat. Nu am pus capul în pământ, am egalat relativ repede, am pus presiune pe adversar, ne-am creat câteva ocazii destul de important dar, din păcate, nu am reușit să întoarcem meciul. Legat de partea aceasta de spirit, de atitudine colectivă, este un punct foarte bun de plecare pentru ceea ce ne propunem.

  Este la fel de adevărat că meciurile trec. Nu reușim să adunăm punctele de care avem nevoie pentru a urca puțin în clasament. Urmează o pauză cred eu bine-venită, ca să reglăm anumite lucrurile și să abordăm meciurile din acest an calendaristic cu mai mult curaj și să facem puncte. Asta este cel mai important.

  Clar că era un meci în care trebuia să riscăm tot, dar această abordare ofensivă le-a permis celor de la FC Voluntari să aibă câteva contraatacuri periculoase. Știam acest lucru. Oarecum ne-am asumat. Am scăpat de câteva ori cu un pic de șansă. Asta ne trebuie: să avem curaj, să avem încredere.

  Până la urmă sunt lucruri la care trebuie să ne adaptăm. Nici soluțiile nu au fost foarte numeroase. Cel puțin în compartimentul defensiv. La un moment dat Aly Abeid făcea semn că nu mai poate, eram așa într-o situație în care nu știam ce soluție să am. Chiar dacă era pregătit Stahl. Acesta nu se poate apăra așa bine la un jucător cum este Damașcan.

  Este bine că s-a terminat așa, până la urmă. Voluntari este o echipă capabilă să pună probleme. Și la fazele fixe, la contraatacuri. Mai avem foarte mult de muncă.

  Fiecare jucător are calitate. De aceea sunt la această echipă. În momentul în care au semnat, clubul a investit în primul rând încredere în ei. Eu, ca antrenor, trebuie să fac în așa fel încât să scot maximum din potențialul lor, în acest moment.

  Este clar că forma sportiva este oscilantă, nu este un drum constant. Mă bucur pentru toți, dar trebuie să evidențiem grupul. Aici este foarte important să creștem, ca spirit, ca încredere în tot ceea ce putem să facem împreună”, a declarat Gyuszi Balint la flashinterviul de la finalul partidei cu FC Voluntari.

  Cu acest punct, UTA Arad a urcat pe locul 14, cu doar 17 puncte, iar FC Voluntari a urcat pe locul 9, cu 21 de puncte, dar rămâne la cinci puncte distanță de zona locurilor de play-off.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.