miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Gyuszi Balint a izbucnit: „Am impresia că Otele a premeditat totul!”

  de Lucian Dănilă | 17 ianuarie 2023, 3:39 PM | Sport

  1

  Cazul Otele este bine cunoscut printre rândurile fanilor echipei UTA încă din primele zile ale acestui an. Intrat în ultimele șase luni de contract, jucătorul nigerian a refuzat să semneze prelungirea înțelegerii cu clubul și a intrat în dizgrația conducerii administrative dar și a staff-ului tehnic.

  El nu a făcut parte din lotul deplasat în Antalya și a s-a pregătit pe plan local, dar și de la acest program a lipsit câteva zile din motive medicale. Sorin Botiș spune că UTA i-a făcut lui Otele o ofertă record în istoria grupării arădene, dar acesta a refuzat-o și pe aceasta. Se vorbește că jucătorul nigerian ar fi încasat din vară suma de 14.500 de euro pe lună, dar nu a acceptat nici așa.

  Aseară, în timpul emisiunii Glasul Tribunei de la TV Arad, emisiune moderată de Giuliano Junc, l-am întrebat pe Gyuszi Balint dacă „cazul Otele este închis”.

  Balint a dat un răspuns amplu despre situația fotbalistului:

  Nu am spus-o până acum public, dar trebuie să v-o spun. Eu sunt foarte dezamăgit de atitudinea lui Otele, în primul rând față de club și în al doilea rând față de mine. Eu am fost cel care a insistat pentru aducerea lui Otele la UTA, iar neșansa sau problemele birocratice au făcut să se pregătească separat în Ungaria și nu-l putem folosi în primele meciuri din 2022. Este un jucător cu potențial, care are abilitatea de a dezechilibra și chiar am stat și m-am gândit că, cine știe, poate acele două meciuri dinaintea plecării mele la Arad ar fi avut alt deznodământ cu Otele în teren.

  Ajungând aproape de zilele noastre, eu chiar asta i-am spus lui Otele imediat după meciul cu Rapid, crezând – cumva – că are, nu neapărat că are o datorie morală față de mine sau față de club, dar puțină considerație în plus. Mă așteptam ca în acest moment, când i-am spus cu toții că avem nevoie de el sută la sută mental, fizic, dar și cu sufletul să ne dea un răspuns pozitiv. Dar, am rămas foarte dezamăgit, pentru că el mi-a spus că o să se gândească și că o să-mi dea un răspuns în trei zile. Nici nu m-a mai sunat, nici nu mi-a trimis nici un mesaj, am avut așa impresia că el a premeditat totul”, a spus Balint în prima parte a referirilor sale despre Philip Otele.

  otele 3

  Am discutat cu el la telefon mai mereu și nu era hotărât ce să facă, cum să facă, în condițiile în care clubul i-a acceptat absolut, dar absolut orice pretenție. Din punctul meu de vedere, au fost pretenții exagerate, adică nu ai nu ai cum să ceri așa ceva în România, ca jucător la UTA, decât dacă te aștepți ca însuși clubul să-ți refuze oferta. Tocmai de aceea, eu spun că el nu a fost de bună credință în nici în moment în care clubul a negociat cu el și i-a propus prelungirea contractului. În plus, nu a fost de bună credință la nivelul interacțiunii cu mine. Eu mă așteptam să fie corect și să spună măcar atâta: <<Domnule, nu vreau să semnez prelungirea clubului>>. Nu ar fi fost nicio problemă dacă spunea nu vreau, dar el a preferat să joace un fel de ping-pong cu noi timp de o perioadă îndelungată. Vă dați seama că și pentru noi a fost o stare de agitație, de stres, pentru că ni l-am dorit cu toții și tocmai de aceea responsabilii din fruntea clubului i-au satisfăcut toate pretențiile. Iar asta, din punctul meu de vedere, înseamnă o dovadă de respect maxim pentru tot ceea ce înseamnă Otele în momentul acesta pentru UTA. În schimb, el ne-a spus că simte că UTA nu are încredere în el. Păi dacă nici asta nu înseamnă încredere, atunci eu nu știu ce să mai spun. Tocmai de aceea cumva sunt dezamăgit, dar nu știu dacă este un subiect definitiv închis. Este clar că a trebuit să ajung la Arad să vedem exact situația. Însă, vă spun sincer și cred și sper că sunteți de acord cu mine, la această luptă care ne așteaptă nu putem merge cu jucători care nu sunt sută la sută cu mintea, cu sufletul, dar și din punct de vedere fizic aici, cu echipa. Dacă facem altfel, din punctul meu de vedere ar fi o foarte mare greșeală”, a adăugat antrenorul „roș-albilor”, a încheiat Gyuszi Balint.

  Sunt zvonuri care spun că Otele ar fi semnat deja cu o echipă din Israel, iar aceasta ar fi Hapoel Ironi Kiryat Shmona, echipă la care a evoluat și Stefan Milosevic, jucătorul adus de UTA în această iarnă. Salariul fotbalistului ar urma să fie de 25.000 de euro pe lună, adică 300.000 de euro pe an. Prin scoaterea sa din lot, UTA vrea să forțeze cumva vânzarea lui Otele încă din această iarnă, suma vehiculată fiind de 100.000 de euro, asta în condițiile în care gruparea arădeană trebuie să plătească 50.000 de euro pentru transferul său din Letonia, sumă care semnifică grila sa.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.