Guvernul vrea să introducă o taxă pe filmele online, pentru platforme precum Netflix sau HBO

  de - | 10 November 2021, 8:50 PM | Naţional | Pop Culture | Recomandările editorilor

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Guvernul Cîțu vrea să impună o taxă de 4% din veniturile obținute platformelor de streaming de filme și seriale, precum și una de 3% din prețul filmelor descărcate contra cost. Cu alte cuvinte, ar urma să fie taxate companii precum Netflix, HBO etc, informează Hotnews. Proiectul de lege a fost transmis de Guvern către Parlament, iar în decursul ultimei luni a primit avize de la comisiile de specialitate din Camera Deputatilor.

  Proiect taxe platforme de streaming – click pentru a deschide.

  Practic, taxa este pentru a completa lista contribuțiilor la Fondul cinematografic.

  Modificările au fost propuse la cererea Centrului Național al Cinematografiei.

  În cazul furnizorilor cu sediul în alt stat membru al Uniunii Europene, veniturile asupra cărora se impune contribuţia sunt cele obţinute pe teritoriul României.

  Se estimează o contribuţie anuală la Fondul cinematografic de circa 38 milioane de lei.

  Senatul este cameră decizională.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.