Guvernul va plăti datoriile TVR față de EBU

  de - | 7 June 2016, 1:34 PM | Naţional

  0

  Guvernul va modifica de urgenţă legislaţia actuală pentru a permite ca din buget să fie scoşi banii cu care televiziunea publică trebuie să îşi achite datoriile faţă de Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), potrivit profit.ro.

  Legislaţia va fi modificată prin ordonanţă de urgenţă, relevă un document obţinut de Profit.ro. Totalul datoriilor acumulate de TVR faţă de EBU, în perioada 2008-2016, se ridică la 17 milioane de franci elveţieni (15,3 milioane de euro).

  În acest moment, legea stabileşte că prin buget sunt aprobate fonduri alocate Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune pentru acoperirea unor cheltuieli de dezvoltare, pentru achiziţionarea de echipamente şi piese de schimb radio şi televiziune, materiale consumabile necesare desfăşurării activităţii specifice, precum şi, integral, fondurile necesare pentru utilizarea staţiilor de emisie, a radioreleelor şi a circuitelor video şi fonice, datorate agenţilor economici din sistemul comunicaţiilor. Sunt alocaţi bani şi pentru asigurarea pazei, ca obiectiv de interes naţional, ca şi pentru pentru achitarea cotizaţiilor cuvenite organizaţiilor guvernamentale internaţionale. În schimb, celelalte cheltuieli trebuie acoperite de cele două instituţii din veniturile proprii.

  Citeste mai mult: adevarul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.