Guvernul Dăncilă la vot în Parlament. Scârțâie sau nu majoritatea PSD-ALDE?

  de Special Arad | 29 ianuarie 2018, 8:12 AM | Politikos

  0

  Miniştrii care vor alcătui Guvernul Dăncilă sunt audiaţi, luni dimineaţă, în Parlament. După-amiază va fi şi votul din plen. Aritmetica parlamentară arată că PSD şi ALDE au o majoritate fragilă, iar în cazul în care mai mulţi parlamentari ai Puterii ar absenta sau vota împotrivă, echipa Dăncilă ar putea să nu fie validată.

  PSD şi ALDE au, teroretic, majoritatea necesară pentru ca echipa Dăncilă să treacă de votul din Parlament. Potrivit aritmeticii, noul guvern are nevoie de susţinerea a 233 de aleşi, iar coaliţia de guvernare deţine 243 de senatori şi deputaţi.    Pentru a nu avea emoţii, PSD a căutat sprijinul UDMR şi pe cel al minorităţilor. Având în spate nu mai puţin de 29 de parlamentari, UDMR şi liderul formaţiunii, Kelemen Hunor, i-au ironizat în ultimele zile pe cei din PSD. Cu toate acestea, aleşii UDMR vor decide luni dimineaţă dacă votează sau nu Guvernul Dăncilă.

  De partea cealaltă, principalele formaţiuni din Opoziţie reuşesc cu greu să reunească aproape 37% dintre aleşi.

  Audierile miniştrilor vor începe la ora 8.00 şi se vor termina la ora 14.00. Primii miniştri audiaţi vor fi Dănuţ Andruşcă (Economie) şi Anton Anton (Energie), în timp ce ultimii vor fi Lia Olguţa Vasilescu (Muncă) şi Tudorel Toader (Justiţie). Apoi, de la ora 15.00 va avea loc votul în plenul reunit în care se va votul final în ceea ce priveşte noua echipa guvernamentală.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.