luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Guvernul are în plan să majoreze contribuția la Pilonul II de pensii

  de Special Arad | 24 februarie 2021, 8:34 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Guvernul are în plan să majoreze contribuţiile la Pilonul II de Pensii, fapt ce ar însemna un profit mai mare pentru cei care contribuie la acest pilon, obligatoriu, potrivit programului de guvernare al coaliţiei PNL-USR-PLUS-UDMR.

  Contribuţiile vor fi crescute cu un punct procentual, respectiv de la 3,75%, cât este în prezent, după transferul contribuţiilor sociale în sarcina angajaţilor, până la 4,75% în 2024, potrivit site-ului Alba24.ro, care citează documentul depus în Parlament și asumat de Cabinetul Cîțu.

  Datele prezentate în acest an de Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) arată că, în ciuda pandemiei de COVID-19, în 2020 s-a înregistrat un câştig de aproape un miliard de euro pentru participanţii la Pilonul II.

  „Pilonul II de pensii a realizat în 2020 un câştig de 6,2%, de trei ori peste inflaţie, adică un profit net de 900 mil. EUR pentru participanţi. Revenirea spectaculoasă de după scăderile cauzate de închiderea economiei din primăvara lui 2020 se datorează parţial revenirii pieţelor, dar şi managementului profesionist, strategiei de investiţii adaptate contextului şi calităţii supravegherii”, susține un comunicat transmis recent de APAPR.

  În România există trei categorii de pensii: Pilonul I, adică vistieria statului, unde ajunge o parte din contribuţia datorată la pensii, Pilonul II, administrat privat, unde merge o altă parte din contribuţia obligatorie la pensii, şi Pilonul III, reprezentat de fondurile private la care contribuie doar cine vrea, suplimentar, cu cât vrea.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.