Guvernul a prelungit starea de alertă: „Trebuie să vedem cum va evolua situația luna aceasta”

  de Andreea Daniela B. | 10 mai 2021, 6:02 PM | Naţional

  0

  Guvernul a aprobat într-o ședință organizată în cursul zilei de azi, luni, 10 mai, prelungirea stării de alertă. Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern s-a aflat un proiect de Hotărâre privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

  În același timp, după ce s-a luat această hotărâre, Raed Arafat a luat parte la un briefing de presă unde a explicat în ce condiții nu se va mai prelungi starea de alertă. „Analiza care s-a făcut la CNCCI recunoaște că situația noastră este spre îmbunătățire în acest moment, dar trebuie să vedem cum va evolua situația luna aceasta, dacă rămânem stabili sau va începe să urce din nou numărul cazurilor. Starea de alertă ne permite să luăm niște măsuri care încă sunt necesare: detașare de personal, stabilirea unor măsuri de urgență pentru rezolvarea unor aspecte care încă apar la centrul de comandă. Bineînțeles, când se stabilizează situația și vedem că nu mai crește, că totul este bine, că nu se mai justifică, atunci clar starea de alertă se va opri. Acest lucru se va vedea într-o lună, două, depinde de evoluție. Nimeni nu are niciun interes să mențină România sub stare de alertă o zi în plus”.

  Raed Arafat a încercat să explice și că exemplul cu „o lună-două” este ipotetic, căci nu se știe exact în ce fel vom evolua. Acesta a spus că trebuie să ajungem la o stabilitate și să nu mai avem nevoie de ea, moment în care se va anula. În caz contrat, vom continua să rămânem în stare de alertă pentru că aceasta permite să se desfășoare anumite acțiuni care ar fi mult mai greu de îndeplinit.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.