miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Cele 3 condiții ale Austriei pentru a primi România în Schengen

  de - | 11 decembrie 2023, 9:06 AM | Naţional

  0

  Ministerul austriac de Interne a transmis, la solicitarea postului Digi24, care sunt condițiile Austriei pentru a accepta România în Schengen. Acestea vizează însă doar transportul pe cale aeriană. Ridicarea controalelor la fontierele terestre este subiectul unor discuții separate.

  Austria a formulat trei condiții pentru a ridica controalele la frontierele aeriene pentru țara noastră, potrivit Digi24.

  1) Consolidarea în continuare a protecției la frontierele externe ale Uniunii Europene. Prezența Frontex (poliția de frontieră a Uniunii Europene – n.r.) la frontiera bulgaro-turcă ar trebui să fie cel puțin triplată.

  De asemenea, trebuie crescut „substanțial” sprijinul financiar pentru protecția frontierelor externe bulgare și române.

  2) Controale consolidate la frontieră la frontierele terestre dintre Bulgaria și România, precum și dintre România și Ungaria.

  3) „Asumați-vă responsabilitatea pentru migranții care au sosit ilegal în Austria” – este a treia condiție formulată de Ministerul austriac de Interne.

  Ministrul austriac de Interne Gerhard Karner este gata să accepte intrarea României în Spațiul Schengen în ceea ce privește aeroporturile, cu condiția ca România și Bulgaria să accepte migranți din Siria și Afganistan și controale sporite la frontieră între Bulgaria și România și între Ungaria și România, au scris publicațiile austriece sâmbătă.

  sursa: Gândul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.