duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Guvernul a modificat Codul Administrativ. Se echivalează statutul funcţionarilor cu funcţii publice specifice, eliminând funcţiile speciale

  de - | 29 decembrie 2021, 10:37 AM | Administraţie

  1

  Modificarea a fost adoptată în ședința de Guvern de marți, prin Ordonanță de Urgență. Reprezentanții Ministerului Dezvoltării au explicat în ce constă modificarea, printre cei vizați fiind și polițiștii locali.

  Cseke Attila: ”Executivul a aprobat, în şedinţă, un act normativ care modifică Codul Administrativ. Ordonanţa aprobată echivalează statutul funcţionarilor cu funcţii publice specifice, eliminând funcţiile speciale.

  Noul act normativ adoptat soluţionează inechităţile din sistemul funcţiilor publice, cum ar fi cel al poliţistului local, care, conform prevederilor în vigoare, nu era echivalat unei funcţii din cadrul autorităţii locale.

  Această necesitate de echivalare era prevăzută de Codul Administrativ, şi a fost adoptată acum, după instalarea noului Guvern cu puteri depline de a emite Ordonanţe de urgenţă.”

  Ce sunt funcţiile publice locale. Potrivit legii, sunt cele din cadrul:
  – aparatului propriu al autorităţilor administraţiei publice locale şi al instituţiilor publice subordonate acestora (ex.: primării, consilii judeţene, servicii publice locale – taxe şi impozite, evidenţa persoanelor etc.)

  Citește mai mult pe observatorulph.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.