sâmbãtã, 23 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Guvernul a aprobat normele și a extins programul „Masă caldă în școli”

  de Special Arad | 17 septembrie 2022, 3:30 PM | Educaţie | Naţional

  0

  ședință Guvern (foto arhivă)

  Guvernul a aprobat normele de aplicare a programului „Masă caldă în școli”. Astfel, au fost definite situațiile în care unitățile de învățământ beneficiază de proiect și normele minime obligatorii de pregătire a mesei, potrivit recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică, informează Radio România Actualități..

  Totodată, programul-pilot de acordare a suportului alimentar pentru preșcolari și elevi a fost extins, de la 300 la 350 de unități.

  Premierul Nicolae Ciucă a spus că Ministerul Educației trebuie să ia măsuri, astfel încât școlile care vor beneficia de acest program să fie dintre cele care au cu adevărat nevoie.

  Pe această cale, amintim și că în acest sfârșit de săptămâna a avut loc, la Primăria Arad, un simpozion organizat de Centrul Regional de Sănătate Publică, având ca temă de dezbatere promovarea unei alimentații echilibrate în rândul copiilor și a tinerilor, precum și evaluarea meniurilor furnizate în unitățile de învățământ. Au participat medici, profesori, specialisti în alimentație, reprezentanți ai elevilor, ai Direcției de Sănătate Publică și ai școlilor arădene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.