luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Guvernul a aprobat normele pentru prelungirea măsurii de amânare a ratelor la bănci

  de Special Arad | 27 ianuarie 2021, 7:34 PM | Naţional

  0

  Cei care doresc să își amâne ratele vor putea apela la această soluție și anul acesta. Guvernul a aprobat în ședința de miercuri normele pentru această măsură, potrivit Europa FM.

  Banca trebuie anunțată până pe 15 martie de cei care vor să își amâne ratele. Pot cere amânare pentru 9 luni doar cei care nu au beneficiat de această măsură anul trecut.

  Cei care și-au amânat ratele anul trecut, dar nu pentru întreaga perioadă, pot cere băncii amânarea plății obligațiilor doar pentru diferența până la maximum 9 luni.

  Cei care doresc amânarea ratelor se pot adresa băncilor până pe 15 martie. În termen de 15 zile de la solicitare, banca trebuie să comunice clientului dacă solicitarea îi este aprobată.

  Firmele care vor cere amânarea ratelor trebuie să declare pe propria răspundere că în ultimele trei luni înainte de această solicitare, veniturile medii lunare s-au diminuat cu minimum 25% în raport cu aceeași perioadă a anului trecut.

  Sursa: Europafm.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.