joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Guvernul a aprobat majorarea punctului de pensie și creșterea alocațiilor pentru copii

  de - | 15 decembrie 2021, 7:21 PM | Naţional

  0

  Guvernul României

  Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, majorarea punctului de pensie la 1.586 de lei, de la 1 ianuarie 2022, informează ProTv.

  “Aprobăm în ședința de astăzi un pachet de măsuri speciale în beneficiul copiilor, pensionarilor și persoanelor cu dizabilități, așa cum ne-am asumat în programul de guvernare. Stabilim majorarea punctului de pensie ce la 1.442 la 1.586 de lei. Decidem creșterea indemnizației sociale pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei, la 1.000 de lei, începând cu anul 2022”, a spus premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.

  Totodată, ordonanța prevede că, ″începând cu anul 2023, valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuţi în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică”.

  “Majorarea şi data de acordare se stabilesc anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, stipulează actul normativ, notează Agerpres

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.