Guvernul a aprobat legea „Zile libere pentru părinți”

  de Special Arad | 12 martie 2020, 1:51 PM | Coronavirus | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Proiectul de lege privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor a fost aprobat astăzi de către Guvern. Momentan nu avem informații cu privire la numărul de zile votate, însă vom reveni îndată ce acestea vor fi comunicate oficial.

  Amintim că actul normativ, iniţiat de 8 parlamentari ai PSD şi ALDE, prevede acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decise de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu.

  Locurile de joacă, after school-urile fiind și ele interzise în urma măsurilor luate dă peste cap România și este o situație specială care ar putea veni în sprijinul părinților. Proiectul de lege mai prevede și că dacă copilul se îmbolnăvește și nu mai are voie să meargă la școală, aceștia își pot lua un tip de concediu medical, încă nedefinit clar cum va fi acesta plătit și ce procent ar urma să primeasca părinții din salariu.

  În cazul concediilor medicale normale, angajații sunt plătiți cu 85% din salariu dacă boala nu este una gravă și 100% din salariu dacă este vorba de femei gravide sau bolnavi cu boli extrem de grave.

  Un alt proiect important pentru părinți a fost adoptat astăzi, părinții care nu au cu cine să-și lase copiii acasă pot primi bani pentru a plăti o bonă, dar venitul acestora nu trebuie să depăsească 3000 de lei.

  surse: stirileprotv.ro, huff.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.