Update Gurahonțul și Seleușul intră în carantină!

  de Alin Olteanu | 31 iulie 2020, 10:13 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Ministerul Sănătății – Institutul Național de Sănătate Publică a dat avizele pentru carantinarea comunelor arădene Seleuş şi Gurahonţ – scrie într-o adresă pe care Direcția de Sănătate Publică Arad a trimis-o Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Arad. Adresa este trimisă astăzi și, probabil, de mâine, 1 august, cele două comune vor intra în carantină.

  Este foarte probabil ca în zilele următoare şi alte localităţi sau comune din judeţul Arad să intre în carantină deoarece transmisia Covid-19 este îngrijorătoare.

  Pe pagina de Facebook, primarul comunei Seleuș, Cristi Branc, a anunțat:

  „În cursul acestei seri s-a luat hotărârea ca Seleuşul să intre în carantină!
  Nu este o situaţie plăcută pentru noi, însă este singura soluţie pentru a putea limita răspândirea coronavirusului.
  Doresc să îi mulţumesc președintelui CJA, Iustin Cionca, și prefectului Gheorghe Stoian pentru că s-au zbătut ca producătorii din comuna nostră să poată merge să îşi vândă legumele în pieţe.
  Trebuie subliniat că aceştia trebuie să deţină certificat de producător şi adeverinţă de la medicul de familie care să ateste faptul că nu au simptome specifice Covid 19.
  Revenim cu amănunte în momentul în care se publică Ordinul. Deocamdată ce am aflat v-am comunicat.
  Dumnezeu să ne ajute!”
  În urmă cu câteva minute, directorul DSP Arad, Horea Timiș, a confirmat pentru Special Arad că s-a luat decizia, în urma unei ședințe care a durat până la ora 22,15, astfel că pentru o perioadă de două săptămâni cele două localități vor fi în carantină.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.